Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cristian Balaj este cel mai bun arbitru al anului

Cristian Balaj este cel mai bun arbitru al anului

Cristian Balaj este cel mai bun arbitru al anului
04 Dec 2008   •   14:41

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a desemnat pe Cristian Balaj cel mai bun arbitru al anului 2008. Băimăreanul a fost urmat în clasament de Alexandru Tudor - singurul arbitru român care a oficiat în Liga Campionilor, în timp ce pe poziţia a treia a fost împărţit de Alexandru Deaconu şi Augustus Constantin.
În ierarhia asistenţilor s-a impus Cristian Nica, iar cea mai bună femeie arbitru a fost desemnată Cristina Dorcioman. Centralul în vârstă de 14 ani, Fănel Văduva, care oficiază în Liga a IV-a, a primit un premiu dedicat speranţelor din fenomen.
Clasamentul a fost efectuat pe baza notelor primite de la observatori, dar şi în urma unei analize asupra prestaţiilor din acest an făcută de Comisia Centrală a Arbitrilor.
Laureatul topului, Cristian Balaj, a afirmat că pentru el este mai uşor să arbitreze meciuri internaţionele, decât jocuri din Liga I: ?În Liga I este mult mai greu de arbitrat decât în cupele europene, comportamentul de afară e mult mai civilizat decât cel din ţară. Nu există limbajul care există în ţară şi nici presiunea care se pune pe arbitri. Ce recomand eu arbitrilor care oficiază în Liga I e să nu se uite la televizor şi nici pe clasament?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Alexandru Tudor
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close