Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo învinge cu 2-1 pe Petrolul şi se califică în semifinalele Cupei României

Dinamo învinge cu 2-1 pe Petrolul şi se califică în semifinalele Cupei României

Dinamo învinge cu 2-1 pe Petrolul şi se califică în semifinalele Cupei României
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    08 Dec 2011   •   22:48

Dinamo a devenit cea de-a treia echipă calificată în semifinalele Cupei României, după ce a învins cu 2-1 pe teren propriu pe Petrolul Ploieşti.

 
Prima fază importantă a partidei din Ştefan cel Mare a adus şi deschiderea scorului, Dănciulescu reuşind să înscrie la capătul unei faze confuze, la care mingea a ajuns la atacantul dinamovist după ce Marius Niculae trimisese în bară.
 
Dinamo a continuat să domine, însă nu a putut să se desprindă, pentru că Bornescu a fost într-o formă excelentă şi a evitat un nou gol la ocaziile lui Marius Niculae, Kone şi Liviu Ganea, ultimii doi scăpaţi singuri cu portarul ploieştenilor.
 
Singurul moment din prima repriză în care echipa lui Valeriu Răchită a fost periculoasă a venit în minutele de prelungire, când Komazec a tras de la distanţă puţin peste.
 
Prahovenii au început însă mult mai bine partea a doua, Negru obţinând o lovitură de la 11 metri după un duel cu Moţi, pe care Borza l-a transformat impecabil, cu o execuţie în vinclu.
 
Elevii lui Liviu Ciobotariu au revenit însă în avantaj după doar câteva minute, Liviu Ganea finalizând o fază începută printr-o execuţie incorectă a unei lovituri libere, balonul aflându-se încă în mişcare atunci când Cătălin Munteanu i-a pasat lui Dănciulescu.
 
Până la final, alb-roşii s-au mulţumit să menţină rezultatul, deşi Dănciulescu ar fi putut înlătura orice emoţie în ultimele minute, când a trimis pe lângă din situaţie de unu la unu cu Bornescu.
 
În prelungiri, Petrolul a rămas în zece oameni, după ce Vali Negru a primit al doilea cartonaş galben, pentru un fault asupra lui Marius Niculae, şi a fost eliminat.
 
Dinamo: Bălgrădean - Luchin, Moţi, Dr. Grigore, Diabate - L. Rus (Pătraşcu 73), D. Kone, C. Munteanu, L. Ganea (G. Păun 57) - Dănciulescu, M. Niculae
 
Petrolul: Bornescu - Melinte, Petrovic, Sipovic, M. Tudor (Buhuşi 46) - Enescu, Bărbulescu (Roman 65) - Borza, Negru, Buleică (Stoimirovic 80) - Komazec.
 

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close