Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo-Steaua, meciul orgoliilor rănite (VIDEO)

Dinamo-Steaua, meciul orgoliilor rănite (VIDEO)

Dinamo-Steaua, meciul orgoliilor rănite (VIDEO)
30 Oct 2008   •   13:42

Etapa a XIII-a din Liga I, programează sâmbătă seara, de la ora 21.00, pe stadionul din Şos. Ştefan cel Mare, partida Dinamo-Steaua, care va fi arbitrată la centru de Alexandru Deaconu, cel care în primăvara acestui an a întrerupt meciul Rapid-Steaua, în minutul 73, după ce a fost lovit din tribună cu o brichetă, clubul de sub Grant pierzând acel meci la ?masa verde?.
Gazdele, care ocupa poziţia de lider în clasament, sunt contestate din toate părţile prin prisma prestaţiei de joc, dar cu un ascendent moral faţă de echipa din Ghencea, având în vedere ultimele rezultate. Dinamo se confruntă şi cu probleme medicale, printre jucătorii indisponibili se află piese importante în angrenajul echipei, cum ar fi Florin Bratu, Ianis Zicu sau Cristi Pulhac. Steaua la rândul ei trece printr-o perioadă nu tocmai fericită, tensiunile acumulate în vestiar, rezultatele dezamăgitoare din ultimele săptămâni, ducând la demisia lui Lăcătuş după meciul pierdut ?acasă? cu Lyon(3-5), iar patronul Becali a fost înjurat ca la uşa cortului după semieşecul cu ?lanterna roşie? a campionatului, Gloria Buzău. Noul antrenor al roş-albaştrilor, Dorinel Munteanu, preia echipa de pe locul 4, la 6 puncte în spatele lui Dinamo şi încearcă să redreseze psihic echipa, afirmând zilele trecute că nici nu se gândeşte la un rezultat negativ al echipei sale. De asemenea, Steaua are doi jucători de bază incerţi, Mirel Rădoi şi Ovidiu Petre nefiind refăcuţi complet pentru derby. De menţionat că ultima victorie a steliştilor în Ştefan cel Mare s-a înregistrat când Dorinel încă juca pentru Steaua.


Dinamo-Steaua, ?El Clasico? de România, derby-ul campionatului, unicul meci, meciul meciurilor. Putem să numim cum vrem această întâlnire de foc, dar mereu ne vin în gând doar superlative. Dinamo-Steaua naşte oricând controverse, orgoliile renasc indiferent de poyiţiile din clasament ale celor două combatante. Nimic nu este mai important pentru pătimaşii suporteri decât pregătirea coregrafiilor pentru meciul ce urmeayă să ridice adrenalina la un nivel halucinant, tachinarea rivalilor de viaţă. Trecând peste toate aceste aspecte, rămâne sentimentul de respect reciproc împletit cu senzaţia stranie de teamă, teama că adversarul ar putea fi mai bun, sentiment ce se regăseşte atât în rândul actorilor principali, jucătorii, cât şi în rândul celor din tribună sau din faţa televizorului.
Dacă poate până acum nu v-am convins, de însemnătatea acestei întâlniri, vom trece în revistă câteva date statistice, realizate de colegii noştrii de la Gazeta Sporturilor.
Conform ultimului sondaj de opinie efectuat în rândul suporterilor, Steaua şi Dinamo au cei mai mulţi fani dintre toate formaţiile româneşti.
1. Steaua 42,4%
2. Dinamo 12,6%
Împreună au în palmares de 4 ori mai multe titluri de campioană a României decât restul echipelor din actualul sezon al Ligii I! În timp ce Steaua şi Dinamo au câştigat 41, celelalte formaţii au împreună 10: U Craiova (4), Rapid (3), FC Argeş (2) şi CFR Cluj (1)
Au reuşit cele mai mari performanţe dintre toate echipele româneşti în cupele europene.
67 din cei 86 de fotbalişti ce au evoluat pentru România la ultimele 8 turnee finale au jucat la Steaua sau la Dinamo.
Sunt singurele formaţii româneşti ce au jucat doar în Liga I.
Nici un alt duel din Liga I nu a strîns pînă acum 118 meciuri, aşa cum se întîmplă în cazul Steaua-Dinamo. Formaţia din Ştefan cel Mare are 41 de victorii, cea din Ghencea 34, iar de 43 de ori a fost egalitate.
Doar Steaua şi Dinamo au reuşit să cîştige peste 1.000 de meciuri în Liga I. Roş-albaştrii au 1011, iar "cîinii" 1001.
Câteva secvenţe elocvente cu cele mai interesante întâlniri dintre Dinamo şi Steaua.

Sezonul 2004/2005 Dinamo-Steaua 0-1

Dinamo-Steaua 2006, golul lui Denis Şerban

×
Subiecte în articol: Dinamo Bucuresti Steaua Bucuresti derby
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close