Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo - Unirea 2-1. Câinii câştigă după un gol în ultima secundă

Dinamo - Unirea 2-1. Câinii câştigă după un gol în ultima secundă

Dinamo - Unirea 2-1. Câinii câştigă după un gol în ultima secundă
Sursa foto: dinamo bucuresti
20 Sep 2009   •   22:04

Dinamo şi Unirea Urziceni s-au întâlnit în etapa a şapte a Ligii 1 pentru a pune punct discuţiilor şi războiul verbal legat de ce formaţie este mai valoroasă. Câinii trebuia să şi demonstreze că pierderea campionatului, anul trecut, a fost un accident, ca şi faptul că nu au reuşit până acum nici o victorie în întâlnirile directe cu formaţia antrenată de Dan Petrescu.
Din sezonul 2005-2006, de când a promovat în prima ligă, Urziceniul a reuşit de fiecare dată să iasă neînvinsă din întâlnirile cu fotbaliştii din Ştefan cel Mare.
Primul sfert de oră a aparţinut în totalitate lui Dinamo, deşi ambele echipe au adoptat o formulă prudentă, cu trei lovituri spre poartă. Următoarele 15 minute au adus un joc mai tactic la jumătatea terenului, până când a venit golul.

Iulian Apostol deschide scorul cu un şut plasat, din afara careului şi Unirea conduce pe Dinamo, acasă. Aceasta îi convinge pe dinamovişti să iasă la atac, dar îşi dau drumul la joc mai lent. Spre finalul reprizei însă au momente bune, cu două ocazii imense. Unirea este nevoită se apere strâns, dar Dinamo ajunge aproape de poartă, iar în min. 41 Kone are o lovitură de cap din şase metri, Arlauskis scoate mingea, dar respinge până la un dinamovist. Şutul este scos tot de pe linia porţii de Galamaz!
Dinamo intră condusă la pauză. La reluare însă, Andrei Cristea prinde un şut din 18 m, pe colţul scurt, la care Arlauskis nu mai ajunge. Este 1-1
Ulterior meciul intră în acalmie. până când Bilasco are o ocazie din şapte metri, dar nu nimereşte poarta lui Dolha- min.58. În minutul imediat următor, Paraschiv trimite un şut plasat spre vinclu, dar Dolha intervine bine, pentru ca apoi să intervină din nou magistral la şutul lui Bălan.

Unirea pare echipa care îşi doreşte mai mult victoria: nu este mulţumită de egal şi este mai mult în atac, face pressing şi are mai multe ocazii. În min. 67, Frunză trage din exteriorul careului, dar pentru puţin nu nimereşte spaţiul porţii.

Dinamo arată şi ea că poate când jocul se mai liniştise.
Cristea face o fază minunată, trece de Galamaz şutează puternic, dar Arlauskis întinde piciorul cu un efort deosebit şi respinge până la Torje în şase metri care mai mult primeşte mingea în picior şi aceasta sare peste poartă- min. 79.


În ultima secundă de joc, Unirea arată că nu este destul de matură şi ia un gol prostesc. Torje urmăreste o minge aruncată de la jumătatea terenului, ia faţa fundaşilor şi reia peste Arlauskis, care ieşise nepermis din poartă. Era ultima secundă de joc.
Dinamo scapă astfel de complexul Unirea.


Unirea: 1. Arlauskis, 24. Maftei , 6. Galamaz, 22. B. Fernandes, 23. Bordeanu, 30. S. Frunza, 32. I. Apostol, 8. S.Paraschiv, 21. Balan, 7. Bilasco, 14. Rusescu
Dinamo: 12. Dolha, 3. Pulhac, 21. Dr. Grigore, 30. Tamas, 25. Scarlatache, 7. Zicu, 6. L. Rus, 16. D. Kone, 29. Ndoye, 22. Torje, 17. A. Cristea
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo Bucuresti Unirea Urziceni
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close