Antena 3 CNN Sport Fotbal intern DNA dezvăluie oficial: Corpodean, Savaniu şi Lică au primit 20.000 de dolari pentru a favoriza FC Argeş

DNA dezvăluie oficial: Corpodean, Savaniu şi Lică au primit 20.000 de dolari pentru a favoriza FC Argeş

DNA dezvăluie oficial: Corpodean, Savaniu şi Lică au primit 20.000 de dolari pentru a favoriza FC Argeş
Sursa foto: sorin corpodean
23 Apr 2009   •   18:34

Direcţia Naţională Anticorupţie a emis joi un comunicat de presă oficial prin care a făcut publice sumele pe care le-au primit arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu şi observatorul federal Marcel Lică pentru a favoriza echipa FC Argeş. "Centralul" Corpodean a primit 15.000 de dolari pentru meciul FC Argeş - FC Vaslui, în timp ce Savaniu şi Lică au primit de la Cornel Penescu, patronul piteştenilor, 3.000, respectiv 2.000 de dolari pentru meciul FC Argeş - Oţelul Galaţi.
Sorin Corpodean a fost cel care l-a costat cel mai mult pe patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, aflat în acest moment în arest preventiv. Ardeleanu a semnat, se pare, un adevărat parteneriat cu gruparea argeşeană, obţinând suma de 15.000 de dolari şi datorită faptului că urma să fie numit, spun unele guri, şef al CCA în locul lui Gheorghe Constantin. Ştiind acest lucru, Penescu i-a dat, potrivit comunicatului DNA, suma menţionată pentru a favoriza FC Argeş atât în meciurile pe care le va arbitra, dar şi după eventuala numire în funcţia de preşedinte al CCA.
Scandalul iscat, cu Sorin Corpodean în mijloc, l-ar putea costa pe acesta nu doar câţiva ani din viaţă petrecuţi după gratii, dar şi pierderea titlurilor onorifice obţinute de-a lungul timpului, cum ar fi calitatea de cetăţean de onoare a oraşului Ocna Mureş. Primarul urbei a declarat că îi va retrage distincţia arbitrului dacă acesta va fi condamnat în cazul de luare de mită.
Marcel Savaniu, arbitru asistent, şi Marcel Lică, vicepreşedinte al CCA până de curând şi observator FRF, au fost reţinuţi şi ei, după ce procurorii DNA au găsit probe că au favorizat echipa FC Argeş la meciul de pe 23 noiembrie 2008, de la Piteşti, cu Oţelul Galaţi. În ajunul zilei partidei, Savaniu a primit de la Penescu 3.000 de dolari, care i-au fost daţi prin intermediul lui Liviu Ilie Făcăleaţă. Acelaşi delegat al lui Cornel Penescu s-a ocupat şi de mituirea lui Marcel Lică, observator la acelaşi meci, pentru a descrie cele întâmplate pe teren într-o manieră favorabilă echipei gazdă.
După ce DNA a adus aceste probe, Tribunalul Argeş a dispus ca amândoi arbitrii şi fostul oficial Marcel Lică să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile.
Vedeţi aici meciurile pentru care au fost deferiţi justiţiei sau chemaţi pentru audieri arbitrii suspectaţi de luare de mită.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: DNA Cornel Penescu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close