Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Doliu în fotbalul românesc. Constantin Anghelache a murit. A fost și instructorul de schi al Regelui Mihai

Doliu în fotbalul românesc. Constantin Anghelache a murit. A fost și instructorul de schi al Regelui Mihai

Doliu în fotbalul românesc. Constantin Anghelache a murit. A fost și instructorul de schi al Regelui Mihai
Sursa foto: foto: sport.bacauanul.ro
29 Sep 2015   •   01:29

Profesorul Constantin Anghelache s-a stins din viaţă azi, 28 septembrie, la vârsta de 95 de ani, scrie prosport.ro. Ultimii ani i-a petrecut într-un azil de bătrâni în Bacău, acolo unde anul trecut, în martie, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, l-a vizitat pentru a-i aduce diploma şi medalia de membru de onoare al FRF, precum şi renta viageră lunară de 800 de lei, stabilită în Comitetul Executiv al federaţiei.

Constantin Anghelache s-a născut în 1920, în apropiere de Şoseaua Chitila din Capitală, iar la 13 ani a fost ”ochit” de Unirea Tricolor. În anii studenţiei la ICEF s-a remarcat ca unul dintre cei mai buni schiori din institut, astfel că abilităţile sale au ajuns la urechile celor din apropierea Casei Regale a României. Aşa a devenit instructorul de schi al MSR Mihai I. Anii tulburi de după Cel de-al Doilea Război Mondial l-au găsit în funcţia de secretar al clubului Unirea Tricolor, postură din care s-a opus vehement ca echipa oboreană să fie înghiţită de Dinamo, în 1948. Din acest motiv a petrecut doi ani şi jumătate la Jilava.

Mai multe, pe prosport.ro.

×
Subiecte în articol: fotbal
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close