Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Echipa de tineret a României a pierdut meciul cu Franţa din preliminariile CE, scor 0-2

Echipa de tineret a României a pierdut meciul cu Franţa din preliminariile CE, scor 0-2

Echipa de tineret a României a pierdut meciul cu Franţa din preliminariile CE, scor 0-2
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    11 Oct 2011   •   20:56

Şansele echipei de tineret a României de a se califica la Campionatul European din 2013 au scăzut, după ce elevii lui Emil Săndoi au pierdut la Piatra Neamţ meciul disputat împotriva Franţei, scor 0-2.

 
După patru partide jucate, „tricolorii” au numai 5 puncte, cu patru mai puţine decât Franţa şi Slovacia, ambele cu trei meciuri la activ.
 
Francezii au deschis scorul după un sfert de oră, atacantul lui Toulouse, Riviere, aflându-se la capătul unui atac perfect al oaspeţilor. România putea egala aproape imediat, însă Grozav a ratat finalizarea din mijlocul careului.
 
Griezmann şi Riviere au fost aproape de a dubla avantajul „cocoşilor”, însă Dinu Moldovan a intervenit de fiecare dată excelent, iar Ţucudean şi Bugu au irosit două şanse foarte bune, înainte ca acelaşi Riviere să reuşească dubla cu două minute înainte de pauză.
 
În repriza a doua, vizitatorii nu au mai forţat, doar Sunu dându-i ceva emoţii lui Dinu Moldovan în minutul 47. Misiunea jucătorilor români, şi aşa dificilă, a devenit imposibilă cu 22 de minte înainte de final, atunci când Gugu a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.
 
Următoarea partidă a României va avea loc pe 1 iunie 2012, în deplasare cu Slovacia.
 
În celălalt meci din grupa a noua, Slovacia a învins în deplasare echipa Letoniei cu scorul de 6-0 şi a preluat prima poziţie în clasament, la egalitate de puncte cu Franţa, dar cu un golaveraj mai bun.
 
România: Dinu Moldovan - Beta, Gugu, Ţigănaşu (Pleaşcă 46), I. Rada, Anton, C. Matei, Stanciu, Ţucudean (Maxim 75), Alexe, Grozav (Enache 58)
 
Franţa: Ali Ahamada - Nery, Mavinga, Varane, Mangala, Guilavogui (N'Diaye 77), Cabella, Coquelin, Riviere (Lacazette 71), Griezmann (Pajot 58), Sunu.
 

×
Subiecte în articol: România Franta
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close