Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Fanii lui Dinamo explică incidentele de la meciul cu Liberec: "Subconştientul colectiv a erodat raţiunea"

Fanii lui Dinamo explică incidentele de la meciul cu Liberec: "Subconştientul colectiv a erodat raţiunea"

Fanii lui Dinamo explică incidentele de la meciul cu Liberec: "Subconştientul colectiv a erodat raţiunea"
27 Aug 2009   •   16:52

Într-un drept la replică trimis pe adresa redacţiei ProSport, fanii echipei Dinamo au înşirat motivele pentru care au recurs la gestul de a intra pe teren la partida tur cu Slovan Liberec, din play-off-ul Europa League. Evident, comunicatul nu reprezintă opinia tuturor fanilor roş-albi, ci doar a celor care se simt cu musca pe căciulă şi care s-au adunat sub un pretext la fel de comic precum comunicatul în sine: Dinamo suntem noi!

Cătălin Hâldan nu mai înseamnă nimic pentru Dinamo, pentru că acei aproximativ 150 de indivizi care au pătruns pe pista de atletism reprezintă totul. Ocupanţii, alteori distrugătorii, scaunelor din peluza Cătălin Hâldan l-au căutat în străfundul ?peşterii în care stau când nu sunt la meciuri? pe ?Înţeleptul? alias ?Filosoful? alias ?Pishologul?. L-au găsit şi l-au băgat la înaintare.

Cu o compunere care i-a impresionat până la lacrimi, probabil, doar pe cei care în seara de 20 august se aflau pe pista de atletism a stadionului - uluiţi, confuzi, chiar speriaţi de ce au făcut - şi din care doar incursiunile în istorie marca Dinu mai lipseau, ?Înţeleptul? ne asigură că ?gestul nebunesc (...) are la bază motive foarte bine întemeiate, care, adunate în subconştientul colectiv, au erodat raţiunea şi au dus la un fenomen de masă spontan şi incontrolabil?. Însă cu un colectiv cu vârste între 16 şi 22 de ani, raţiunea e la fel de crudă precum etatea. Dovadă stă şi cursa contra cronometru a ?spartanilor?, în retragere, la vederea jandarmilor.

?Psihologul?, pe care raţiunea probabil l-a (l-ar fi) oprit din a intra pe teren, însă pe care spiritul de turmă, hai de haită ca să fim fair-play, l-a determinat să facă apel la spiritul analitic al cititorilor: ?Dacă sunt urmărite cu atenţie imaginile, se va constata că dorinţa suporterilor a fost aceea de a opri partida în speranţa eliminării lui Dinamo din cupele europene?. Aşadar gestul era gândit, nu era o întâmplare nefericită, ci o soluţie premeditată, o soluţie la care probabil vor mai recurge, în condiţiile în care Borcea, Turcu şi Badea obligă în continuare Dinamo să se prostitueze, după cum ne spune ?Filosoful?: ?Mobilul acestei ieşiri smintite este îngropat în frustrările noastre de suporteri ai unei mari echipe la a cărei conducere se află nişte oportunişti parveniţi care o fac să se comporte precum o doamnă de societate înaltă, care, scăpătată, este nevoită să se mărite cu un bogătaş incult şi apoi este obligată de acesta să se prostitueze?.

Urmează apoi un paragraf în care reprezentantul ?celor unu cinci zero? înşiră motivele pentru care fanii, al căror drept este de a susţine echipa şi a căror obligaţie este de a nu-şi băga nasul unde nu le fierbe oala, s-au săturat. Printre acestea se află şi unul cel puţin dubios, pierdut undeva pe la mijlocul textului, ce sugerează un apel la civilizaţie şi o vină aruncată în cârca oficialilor: ?Ne-am săturat să fim cea mai hulită echipă şi să fim bătuţi cu pietre în mai toate oraşele ţării?. Deci ura acumulată de microbiştii din toată ţara pentru Dinamo, din cauza titlurilor şi cupelor câştigate miliţieneşte, se revarsă acum asupra bieţilor suporteri din galerie, care au înghiţit în sec şi au primit cu capul plecat, cu mâinile la spate şi cu gura ferecată acele pietre aruncate pe drumul spre crucea unde Dinamo a fost răstignită de Comisia de Disciplină a UEFA.

Ei cred că fără aportul lor Dinamo ar ajunge la nivelul Sportului Studenţesc şi al Juventusului Colentina, însă fără ei Dinamo nu ar pierde decât câteva abonamente, dar poate ar câştiga un număr dublu de suporteri civilizaţi, sătui şi oripilaţi până în prezent de înjurăturile către conducători, adversari, proprii jucători şi, uneori, către ei. Fotbalul are cum să existe fără voi, pentru că VOI NU SUNTEŢI DINAMO!

P.S.: Fanii lui Manchester United au avut şi ei un dinte împotriva conducerii, însă nu au încercat să schimbe ce nu era al lor, ci au creat o echipă a lor ? FC United of Manchester.


Citiţi aici comunicatul integral al suporterilor dinamovişti

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo Bucuresti
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close