Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Copenhaga - Steaua 1-1: Roş-albaştrii se califică de pe primul loc în grupă

FC Copenhaga - Steaua 1-1: Roş-albaştrii se califică de pe primul loc în grupă

FC Copenhaga - Steaua 1-1: Roş-albaştrii se califică de pe primul loc în grupă
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    06 Dec 2012   •   22:46

Steaua a terminat la egalitate meciul din deplasare cu FC Copenhaga, scor 1-1, şi s-a calificat în 16-imile de finală ale Europa League de pe primul loc în grupa E.

Liderul din Liga I a deschis scorul pe Parken prin golgheterul său, Raul Rusescu, într-un moment în care evolua în inferioritate numerică, după ce Cristi Tănase fusese eliminat, Ventokele egalând pentru gazde trei minute înainte de final.

Având chiar şi varianta unei înfrângeri la un gol diferenţă, cu condiţia să marcheze, pentru a merge mai departe, Steaua a jucat inteligent, asigurându-se că nu lasă spaţii pentru adversar şi încercând să ţină jocul cât mai departe de propria poartă.

Planul roş-albaştrilor a funcţionat, danezii fiind oarecum periculoşi o singură dată în prima repriză, atunci când brazilianul Claudemir a tras pe lângă de la aproximativ 25 de metri, însă elevii lui Reghecampf nu au reuşit nici ei să ameninţe poarta lui Christensen.

Gazdele au avut emoţii doar la un şut peste al lui Rusescuşi la două acţiuni venite de pe partea dreaptă, cu Adi Popa în rol de servant, dar Tănase a fost blocat în ultimul moment de Jacobsen, în timp ce Nikolic nu a mai avut norocul din meciul tur, atunci când a marcat dintr-un carambol.

Repriza a doua a început cum nu se poate mai prost pentru Steaua, care a rămas cu un om mai puţin în minutul 48, după ce Tănase a primit al doilea cartonaş galben la o fază în care arbitrul a considerat că a simulat în careu. Reluările au arătat însă că, deşi nu se impunea acordarea unui penalty, decizia de a-l sancţiona pe decarul stelist a fost prea dură, între el şi adversarul său existând contact.

În condiţiile în care aveau nevoie de victorie pentru a se califica mai departe, danezii au început să împingă jocul tot mai mult înspre poarta lui Tătăruşanu, dar Cornelius, Sigurdsson şi Vetokele nu au putut înscrie din situaţii favorabile.

Şi, în cel mai bun moment al gazdelor, Rusescu a cules o minge în jumătatea adversă, a avansat câţiva paşi şi a tras formidabil de la aproape 30 de metri, un şut care l-a surprins pe Christensen şi care a dus la deschiderea scorului, în minutul 73.

Copenhaga a fost aproape de a egala după doar patru minute, atunci când Cornelius a deviat puţin pe lângă poarta lui Tătăruşanu un şut din afara careului, în timp ce Steaua a avut şansa de a-şi dubla avantajul prin Pintilii, fostul mijlocaş al Pandurilor trăgând însă slab la capătul unui contraatac.

Gazdele au marcat în cele din urmă în minutul 87, prin Vetokele, care l-a învins pe Tătăruşanu cu o lovitură de cap din apropiere, după o centrare excelentă trimisă de pe partea dreaptă de Jacobsen. Pentru danezi nu a fost suficient ca să obţină calificarea, chiar dacă, în celălalt meci al grupei, în Germania, VfB Stuttgart a fost învinsă de Molde cu 1-0. Golul norvegienilor a fost înscris de Angan în prelungiriile primei reprize.

Formaţia germană a terminat cu acelaşi număr de puncte ca şi Copenhaga, însă a ocupat locul 2 datorită rezultatelor din meciurile directe, 0-0 şi 2-0.

FC Copenhaga: Christensen - Jacobsen, Sigurdsson, Stadsgaard, Bengtsson - Gislason (Santin 73), Claudemir (Vetokele 65), Kristensen, Delaney - Jorgensen, Cornelius

Steaua:
Tătăruşanu - Chipciu, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa (Prepeliţă 88), Rusescu (Filip 85), Tănase - Nikolic (Martinovic 62)

Clasament grupa E: 1.Steaua 11p, 2.Stuttgart 8p, 3.Copenhaga 8p, 4.Molde 6p.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close