Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Rapid nu a primit licenţa pentru ediţia viitoare a Ligii I

FC Rapid nu a primit licenţa pentru ediţia viitoare a Ligii I

FC Rapid nu a primit licenţa pentru ediţia viitoare a Ligii I
Sursa foto: Foto: Agerpres
de G.S.    |    11 Mai 2013   •   10:56
Preşedintele CA al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că membrii Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere nu au acordat grupării giuleşteane licenţa pentru ediţia viitoare a Ligii I .
 
"Am primit o adresă din partea Comisiei acum câteva minute în care ne comunică faptul că ne-au respins cererea de acordare a licenţei. Practic, din ce spun dânşii aici, s-a păstrat hotărârea instanţei de fond. Este o decizie nedreaptă, înseamnă că nu s-a înţeles nimic", a spus Ion Taban.
 
Oficialul rapidist a menţionat că membrii Sistemului Naţional de Licenţiere nu concep faptul că datoriile clubului către jucători se pot reduce conform legii insolvenţei. "Nici nu ştiu ce să mai zic, dânşii merg într-o direcţie total greşită. Eu nu înţeleg cum nişte oameni care sunt specialişti nu concep că acele datorii către jucători se pot reduce conform legii insolvenţei. Clubul este în insolvenţă, iar prevederile acelei legi trebuiau aplicate", a menţionat preşedintele CA al grupării giuleştene.
 
Ion Taban a adăugat că decizia de a ataca hotărârea Comisiei de Apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va aparţine proprietarului clubului, George Copos. "Următorul pas este TAS-ul. Vom discuta şi noi cu avocaţii, va fi o decizie a proprietarului clubului. La TAS se poate merge în următoarele 21 de zile. Dar este trist că un club ca Rapid stă la mâna unor oameni care nu înţeleg cum se corelează o lege a insolvenţei cu reglementările sportive privind acordarea licenţei", a mai afirmat Ion Taban.
 
Instanţa de fond a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I, iar gruparea giuleşteană a atacat decizia la Comisia de Apel.
 
După data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenţă pot ataca decizia Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care trebuie să se pronunţe până în 31 mai când se încheie procedura de licenţiere.
 
Conform portalului Ministerului Justiţiei, următorul termen în dosarul de insolvenţă al FC Rapid deschis la Tribunalul Bucureşti este 17 mai, dată la care instanţa va confirma sau nu planul de reorganizare aprobat de Adunarea Generală a creditorilor.
 
SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.
 
La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
 
La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.
 

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close