Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua, scor categoric cu Viktoria Plzen în grupele Europa League. Budescu, eroul meciului

Steaua, scor categoric cu Viktoria Plzen în grupele Europa League. Budescu, eroul meciului

Steaua, scor categoric cu Viktoria Plzen în grupele Europa League. Budescu, eroul meciului
Sursa foto: Foto: Facebook/Steaua Bucuresti
14 Sep 2017   •   23:34

Echipa de fotbal FCSB a învins formaţia cehă Viktoria Plzen cu scorul de 3-0 (2-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, la debutul în Grupa G a Europa League. 

FCSB s-a impus clar, prin golurile marcate de Constantin Budescu (21 - penalty, 44) şi Denis Alibec (73), însă a avut destulă şansă în acest meci. 

Oaspeţii au început mai bine şi a controlat debutul partidei, prima oportunitate a ''roş-albaştrilor'' venind în min. 13, când Alibec a avut o acţiune personală, dar a şutat pe lângă poartă. 

Viktoria a trecut pe lângă deschiderea scorului în min. 19, când Petrzela a şutat în transversală de la 12 metri.. 

La scurt timp, FCSB a deschis scorul în urma unui penalty făcut cadou de arbitrul leton Treimanis, care a considerat drept fault deposedarea lui Hajek la Budescu. Constantin Budescu a transformat impecabil lovitura de pedeapsă. 

FCSB putea să îşi majoreze avantajul în min. 35, când Alibec a scăpat singur cu portarul, dar Hruska a apărat. Imediat, Florinel Coman (37) a ratat şi el o ocazie mare de gol. 

Vicecampioana României a intrat la pauză cu un avans de două goluri, după ce Budescu a reuşit un gol splendid (44), cu un lob peste Hruska, în urma unei lansări remarcabile venite de la Alibec. 

Cehii putea marca şi ei pe finalul primei reprize, dar Niţă a respins pe rând şutul de la circa 25 de metri al lui Zivulic (45), iar apoi reluarea lui Hajek din apropiere (45+1). 

FCSB a început în forţă partea secundă, iar Benzar (47) a şutat şut pe lângă poartă. Viktoria a replicat (49), iar Limbersky a tras puţin peste transversală. 

Vicecampioana Cehiei a avut în continuare o posesie mai bună, dar sterilă, reuşind o singură fază notabilă, în min. 66, când o acţiune cursivă a fost blocată in extremis de Benzar, din faţa lui Kolar. 

FCSB a marcat golul al treilea prin Denis Alibec (73), dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, la care nu a intervenit niciun jucător, balonul ducându-se la colţul lung. 

Ultima oportunitate a echipei antrenate de Nicolae Dică s-a consemnat în min. 84, când Gnohere a şutat pe lângă poartă din marginea careului. 

În turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, cele două formaţii au remizat la Bucureşti, 2-2, iar FCSB a câştigat cu 4-1 la Plzen. 

FCSB va juca următorul meci pe 28 septembrie, la Lucerna, cu formaţia elveţiană FC Lugano. 

FCSB - Viktoria Plzen 3-0 (2-0) 
Au marcat: Constantin Budescu (21 - penalty, 44), Denis Alibec (73). 
Bucureşti, Arena Naţională: 20.000 spectatori 
Europa League - Grupa G 

Au evoluat echipele: 
FCSB: 1. Florin Niţă - 2. Romario Benzar, 16. Bogdan Planic, 4. Mihai Bălaşa, 12. Junior Morais - 5. Mihai Pintilii, 6. Dragoş Nedelcu - 22. Cătălin Golofca, 11. Constantin Budescu (98. Dennis Man, 83), 17. Florinel Coman (23. Ovidiu Popescu, 57) - 7. Denis Alibec (căpitan; 9. Harlem Gnohéré, 74). Antrenor: Nicolae Dică. 
Rezerve neutilizate: 99. Daniel Vlad - 10. Florin Tănase, 15. Marko Momcilovic, 29. William De Amorim. 
Viktoria Plzen: 16. Ales Hruska - 14. Radim Reznik, 2. Lukas Hejda, 21. Tomas Hajek, 8. David Limbersky - 29. Diego Zivulic (7. Tomas Horava, 61), 17. Patrik Hrosovsky - 11. Milan Petrzela (9. Martin Zeman, 80), 26. Daniel Kolar (căpitan), 10. Jan Kopic - 37. Jakub Reznicek (23. Marek Bakos, 61). Antrenor: Pavel Vrba. 
Rezerve neutilizate: 1. Matas Kozacik, 30. Dominik Svacek - 24. Milan Havel, 33. Andreas Ivanschitz. 

Arbitru: Andris Treimanis; arbitri asistenţi: Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs; arbitri adiţionali: Aleksandrs Golubevs, Edgars Malcevs; arbitru de rezervă: Raimonds Tatriks (toţi din Letonia) 
Delegat UEFA: Paolo Rondelli (San Marino), observator UEFA pentru arbitri: Asim Hudiev (Azerbaidjan) 
Cartonaşe galbene: Hrosovsky (34), Budescu (55), Bakos (90+3). 

UPDATE: Victorie pentru FCSB la debutul lui Nicolae Dică în calitate de antrenor în cupele europene. Steliștii s-au instalat pe primul loc în grupă.

UPDATE: Alibec înscrie și el după o lovitură liberă deviată de zid. 3 - 0 din minutul 73.

UPDATE: Alibec și Budescu au colaborat perfect, iar acesta din urmă a finalizat magistral, ”scăriță” pentru 2 - 0, în minutul 44.

UPDATE: Constantin Budescu obține un penalty pentru FCSB, după un contact regulamentar cu un fundaș advers și tot el transformă. GOOOOL FCSB, 1 - 0, din minutul 21.

Știrea inițială

FCSB debutează astăzi în grupele Europa League, împotriva cehilor de la Viktoria Plzen, cu începere de la ora 22:05. Partida va putea fi urmărită în format live text pe www.antena3.ro.

Dică a ales să înceapă partida cu Florinel Coman în locul lui Tănase, care a acuzat mici probleme medicale în această dimineață.

Echipele de start:

FCSB
Așezare: 4-2-3-1
Niță - Benzar, Planici, Bălașa, J. Morais - Pintilii, Nedelcu - Golofca, Budescu, Fl. Coman - Alibec
Antrenor: Nicolae Dică
Rezerve: Vlad - Gnohere, Tănase, Momcilovici, Ov. Popescu, De Amorim, Man

PLZEN
Așezare: 4-2-3-1
Hruska - Reznik, Hejda, Hajek, Limbersky - Zivulici, Hrosovsky - Petrzela, Kolar, Kopici - Reznicek
Antrenor: Pavel Vrba
Rezerve: Kozacik, Svacek - Horava, Zeman, Bakos, Havel, Ivanschitz

Arbitru: Andris Treimanis
Asistenți: Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs (Letonia)

În celălalt meci din grupa G, Hapoel Beer Sheva va primi vizita elvețienilor de la Lugano

×
Subiecte în articol: Viktoria Plzen europa league steaua FCSB
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close