Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Federaţia Română de Fotbal naturalizează pentru prima oară un jucător străin

Federaţia Română de Fotbal naturalizează pentru prima oară un jucător străin

Federaţia Română de Fotbal naturalizează pentru prima oară un jucător străin
02 Dec 2009   •   15:50


Fotbalistul Carlos Ferreira, în vârstă de 23 de ani, care este legitimat la echipa de futsal City'US Târgu Mureş, a fost ofertat oficial de Federaţia Română de Fotbal pentru a juca la reprezentativa ţării noastre.

Oficialii primei reprezentative de fotbal în sală a României au arătat astfel că sunt mult mai receptivi decât cei de la naţionala de fotbal pe iarbă la efectele globalizării şi vor să îl naturalizeze pe brazilianul Ferreira, considerat cel mai bun portar al Ligii Naţionale de futsal, informează Evenimentul Zilei.

Aflat de trei ani în România, Ferreira spune că este o onoare pentru el o asemenea propunere, cu care de altfel a şi fost de acord. "Iubesc foarte mult România şi e o onoare pentru mine să primesc propunerea de a juca pentru echipa naţională. Au fost mulţi cei care mi-au zis să joc pentru România, dar niciodată nu m-am gândit că va apărea şi o ofertă în acest sens", a declarat Carlos, pentru Evenimentul Zilei.

"Deja a fost demarată procedura legală în astfel de cazuri. Mai întâi la Târgu Mureş, unde băiatul locuieşte, şi, probabil, dosarul se va muta la Bucureşti", a declarat, pentru Evenimentul Zilei, Vali Ioniţă, managerul echipei naţionale de futsal a României. Acesta a explicat că la o echipă de futsal, "portarul reprezintă aproape 50 la sută. Noi a pierdut calificări la turnee finale pe mâna portarilor, în ciuda faptului că avem o echipă foarte bună".

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close