Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FIFA anulează un meci al echipei naționale. Documentele oficiale au fost falsificate

FIFA anulează un meci al echipei naționale. Documentele oficiale au fost falsificate

FIFA anulează un meci al echipei naționale. Documentele oficiale au fost falsificate
06 Apr 2016   •   10:31

Arbitrul italian Mauro Bergonzi a falsificat raportul meciului disputat în 2012 şi câştigat de tricolori cu 2-1, pe baza căruia FIFA a validat atunci partida şi, implicit, a calculat toate ierarhiile tragerilor la sorţi care au urmat, scrie GSP.

În palmaresul oficial al echipei naţionale a României există un meci care încalcă regulamentele în vigoare ale FIFA. E vorba despre amicalul cu Belgia, disputat în noiembrie 2012, pe Arena Naţională, şi câştigat de tricolori cu 2-1. Conform protocolului federaţiei internaţionale, un meci amical, pentru a fi validat în palmares, dar şi pentru a fi luat în considerare în clasamentul FIFA Coca-Cola, trebuie să îndeplinească mai multe criterii, printre care şi maximum 6 schimbări efectuate de fiecare dintre cele două echipe.

CE S-A ÎNTÂMPLAT PE TEREN

Atunci, România, care îl avea selecţioner pe Victor Piţurcă, a făcut nu mai puţin de 8 schimbări. A încălcat regulamentul, însă "centralul" Mauro Bergonzi a falsificat raportul de joc şi a notat în dreptul naţionalei noastre numai 6 schimbări. Raportul a ajuns pe masa FIFA şi cum e singurul document care contează, forul internaţional a trecut meciul în palmaresul oficial.

Atunci, selecţionerul "dracilor roşii", Marc Wilmots, a făcut numai 3 schimbări, în timp ce Piţurcă a schimbat la pauză 6 inși, introducându-i pe Tănase, Bourceanu, Bogdan Stancu, Costin Lazăr, Torje şi Dorin Goian, după care, în minutul 61, l-a băgat pe Luchin, iar peste alte 8 minute pe Ştefan Radu.

DIALOGUL GSP - FIFA

Gazeta Sporturilor a solicitat săptămâna trecută un punct de vedere din partea FIFA, pe acest subiect. Răspunsul? "Potrivit raportului oficial, jocul s-a disputat în conformitate cu reglementările în vigoare! S-au făcut 6 schimbări, prin urmare a fost considerat un joc valabil". GSP a trimis o nouă solicitare, prin care a fost prezentat către FIFA modul în care s-au realizat cele 8 schimbări, plus caseta tehnică din ziarul de atunci. FIFA a răspuns luni după prânz, susţinând că va investiga acest caz: "Vom reveni cu noi detalii despre această problemă în cel mai scurt timp".

Ieri, la ora 16:53, FIFA a trimis un nou mail către Gazeta Sporturilor. În care anunţă că AMICALUL RESPECTIV VA FI ANULAT ŞI SCOS OFICIAL DIN PALMARES:

"După o verificare suplimentară, meciul menționat va fi scos din următoarea ierarhie, a lunii mai, și nu va fi luat în considerare în palmaresul oficial ca meci între primele reprezentative A"
Purtător de cuvânt FIFA

×
Subiecte în articol: FIFA meci amical raport anulat
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close