Antena 3 Sport Fotbal intern FIFA anulează un meci al echipei naționale. Documentele oficiale au fost falsificate

FIFA anulează un meci al echipei naționale. Documentele oficiale au fost falsificate

06 Apr 2016   •   10:31
FIFA anulează un meci al echipei naționale. Documentele oficiale au fost falsificate

Arbitrul italian Mauro Bergonzi a falsificat raportul meciului disputat în 2012 şi câştigat de tricolori cu 2-1, pe baza căruia FIFA a validat atunci partida şi, implicit, a calculat toate ierarhiile tragerilor la sorţi care au urmat, scrie GSP.

În palmaresul oficial al echipei naţionale a României există un meci care încalcă regulamentele în vigoare ale FIFA. E vorba despre amicalul cu Belgia, disputat în noiembrie 2012, pe Arena Naţională, şi câştigat de tricolori cu 2-1. Conform protocolului federaţiei internaţionale, un meci amical, pentru a fi validat în palmares, dar şi pentru a fi luat în considerare în clasamentul FIFA Coca-Cola, trebuie să îndeplinească mai multe criterii, printre care şi maximum 6 schimbări efectuate de fiecare dintre cele două echipe.

CE S-A ÎNTÂMPLAT PE TEREN

Atunci, România, care îl avea selecţioner pe Victor Piţurcă, a făcut nu mai puţin de 8 schimbări. A încălcat regulamentul, însă "centralul" Mauro Bergonzi a falsificat raportul de joc şi a notat în dreptul naţionalei noastre numai 6 schimbări. Raportul a ajuns pe masa FIFA şi cum e singurul document care contează, forul internaţional a trecut meciul în palmaresul oficial.

Atunci, selecţionerul "dracilor roşii", Marc Wilmots, a făcut numai 3 schimbări, în timp ce Piţurcă a schimbat la pauză 6 inși, introducându-i pe Tănase, Bourceanu, Bogdan Stancu, Costin Lazăr, Torje şi Dorin Goian, după care, în minutul 61, l-a băgat pe Luchin, iar peste alte 8 minute pe Ştefan Radu.

DIALOGUL GSP - FIFA

Gazeta Sporturilor a solicitat săptămâna trecută un punct de vedere din partea FIFA, pe acest subiect. Răspunsul? "Potrivit raportului oficial, jocul s-a disputat în conformitate cu reglementările în vigoare! S-au făcut 6 schimbări, prin urmare a fost considerat un joc valabil". GSP a trimis o nouă solicitare, prin care a fost prezentat către FIFA modul în care s-au realizat cele 8 schimbări, plus caseta tehnică din ziarul de atunci. FIFA a răspuns luni după prânz, susţinând că va investiga acest caz: "Vom reveni cu noi detalii despre această problemă în cel mai scurt timp".

Ieri, la ora 16:53, FIFA a trimis un nou mail către Gazeta Sporturilor. În care anunţă că AMICALUL RESPECTIV VA FI ANULAT ŞI SCOS OFICIAL DIN PALMARES:

"După o verificare suplimentară, meciul menționat va fi scos din următoarea ierarhie, a lunii mai, și nu va fi luat în considerare în palmaresul oficial ca meci între primele reprezentative A"
Purtător de cuvânt FIFA

×
Subiecte în articol: FIFA meci amical raport anulat

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close