Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Florin Călinescu: Trebuie să ne debarasăm de Mutu şi Chivu, ei sunt generaţia ratată

Florin Călinescu: Trebuie să ne debarasăm de Mutu şi Chivu, ei sunt generaţia ratată

Florin Călinescu: Trebuie să ne debarasăm de Mutu şi Chivu, ei sunt generaţia ratată
07 Iun 2009   •   18:21

Victoria cu 1-0 a României în Lituania este una irelevantă, crede actorul Florin Călinescu, care a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre debutul lui Răzvan Lucescu pe banca tehnică a naţionalei şi despre viitorul echipei de fotbal a României.

?S-a văzut o schimbare de atitudine în echipa noastră, dar ne-am apărat la 1-0 până în final cu Lituania, iar asta spune multe. Per ansamblu, dăruirea şi ambiţia jucătorilor a fost singura schimbare notabilă în jocul României. Eu dacă eram antrenorul României le ziceam la toţi să pună osul la muncă, chiar dacă îi cheamă Mutu sau Chivu. Dacă nu vor, la revedere. Oricum, trebuie să începem să ne debarasăm încet-încet de Chivu, Mutu, ei sunt generaţia ratată. Săracu' Mutu are alte probleme acum, trebuie să vadă dacă plăteşte banii aceia lui Chelsea, nu prea îi mai stă mintea la fotbal. Am auzit că deja l-au ofertat turcii, deci nu poţi să mai joci mult cu el. Trebuie să înţelegem şi lucrurile acestea?, a declarat Florin Călinescu.

Acesta nu a lăudat niciun jucător şi spune că aşteaptă că Răzvan Lucescu să îşi îndeplinească obiectivul autoimpus, acela de a câştiga Euro 2012. ?Domnul Lucescu şi-a propus să câştige Euro 2012, aştept 3 ani să văd dacă acest obiectiv se îndeplineşte. Am văzut o serie de comentarii pe baza partidei cu Lituania şi mi-am dat seama că suntem nebuni! S-a făcut atâta caz de parcă am fi câştigat meciul care ne trimitea în finala Campionatului Mondial. Am auzit şi de procente prin presă, cum că am avea sub 1% şanse să ne calificăm la turneul final. Este incredibil! Olanda şi alte cîteva ţări au 100% şanse de calificare, indiscutabil, iar noi stăm să calculăm procente de 1%. Parcă suntem pe altă lume!?, a spus cunoscutul om de televiziune pentru GSp.ro.

Nici pe Gică Popescu nu l-a impresionat evoluţia ?tricolorilor? în meciul cu Lituania, dar a apreciat dorinţa acestora de a-şi lua revanşa după înfrângerea din partida tur, de la Cluj, scor 0-3. ?Nu mi-a plăcut niciun jucător, dar mi-a plăcut atitudinea lor. Când am văzut formula de start, nu am avut nicio emoţie că poate ieşi prost pentru noi. Puteam spune că am emoţii asupra componenţei primului 11, dacă jucam contra Franţei, dar aşa, contra Lituaniei, nu m-am temut că poate ieşi rău. Totuşi, nu putem trage concluzii după un meci cu Lituania, care a fost mult mai slabă decât în meciul de la Cluj. Victoria cu Lituania a fost un rezultat normal?, a spus Gică Popescu.

Mihai Stoichiţă, pe de altă parte, a arătat indirect şi faptul că se exagerează cu laudele la adresa lui Răzvan Lucescu. ?Poate dacă Piţurcă ar fi obţinut trei puncte în Lituania, partida ar fi trecut neobservată sau el ar fi fost criticat. Nu sunt de acord cu acuzaţiile care îi sunt aduse lui Piţurcă, poate că e un tehnician introvertit, însă fiecare antrenor are strategia lui. Alături de el s-au realizat nişte calificări, s-au atins performanţe importante, nu poate fi contestat fără argumente clare?, a declarat Stoichiţă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Florin Calinescu Cristi Chivu Adrian Mutu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close