Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Foști campioni ai României au trecut pe teren mic și luptă pentru o sumă spectaculoasă în Liga Prieteniei

Foști campioni ai României au trecut pe teren mic și luptă pentru o sumă spectaculoasă în Liga Prieteniei

Foști campioni ai României au trecut pe teren mic și luptă pentru o sumă spectaculoasă în Liga Prieteniei
21 Apr 2017   •   17:33

Foști fotbaliști din naționala României și Liga I precum Gigel Coman, Dorel Stoica, Răzvan Pădurețu, Alexandru Ioniță, Stelian Stancu sau Constantin Schumacher sunt printre cei aproximativ 4.000 de participanți la ediția din acest an a Ligii Prieteniei, turneul unde marele premiu anunțat de organizatori se ridică la 10.000 de euro.

Deși unii dintre ei au agățat de ceva vreme ghetele în cui și chiar au devenit antrenori cu acte, foștii fotbaliști participă regulat la competițiile de fotbal amator, pe teren mic, unde sistemul folosit este de 5+1. În total, aproximativ 4.000 de jucători din toată țara iau parte în acest an la competiția care va avea turneul final la Sud Arena din Capitală între 14 și 16 iulie, iar de această dată, nu va mai fi doar o simplă competiție, ci o confruntare pentru o sumă record în fotbalul mic.
Superliga Ligii Prieteniei, competiția open va strânge nu doar cele mai bune echipe din țară, ci și din străinătate, înscrierea fiind liberă. În total, 64 de echipe vor fi prezente la turneul ajuns la a patra ediție. 

„Dacă până acum premiile erau mai mult simbolice, începând de la ediția trecută am ridicat ștacheta la 5.000 de euro, iar acum la 10.000, însă nu vrem să ne oprim aici. Încă din campionatele regulate, cele eliminatorii, pot lua parte la competiție și jucătorii profesioniști, suntem un campionat deschis tuturor, am lansat chiar și o competiție feminină”, a declarat Nicoleta Bojică, organizatoarea turneului.

Campionatul se desfășoară în peste 20 de orașe de pe întreg cuprinsul țării și sunt prezenți peste 4.000 de jucători, organizatorii anunțând că înscrierile continuă. 

×
Subiecte în articol: fotbal
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close