Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gaz Metan Mediaş învinge cu 2-0 pe KuPS Kuopio şi se califică în turul 3 preliminar din Europa League

Gaz Metan Mediaş învinge cu 2-0 pe KuPS Kuopio şi se califică în turul 3 preliminar din Europa League

Gaz Metan Mediaş învinge cu 2-0 pe KuPS Kuopio şi se califică în turul 3 preliminar din Europa League
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Iul 2011   •   19:58

Gaz Metan Mediaş s-a calificat în turul 3 preliminar al Europa League, după ce a remontat înfrângerea cu 0-1 din prima manşă împotriva lui KuPS Kuopio şi s-a impus pe teren propriu cu 2-0. Ciprian Petre şi Hoban au marcat golurile echipei antrenate de Cristi Pustai, care va întâlni în faza următoare pe FSV Mainz, locul 5 în sezonul trecut al Bundesligii.

 
Forţaţi de rezultatul din tur, medieşenii au început meciul în jumătatea adversă, iar Ciprian Petre i-a dat primele emoţii lui Hilander încă din minutul 5. Totuşi, cea mai importantă ocazie a primei reprize le-a aparţinut finalndezilor, prin Williams, atacantul nigerian profitând de poziţionarea greşită a apărării lui Cristi Pustai, însă lobul său peste Pleşca, ieşit în întâmpinare, nu a prins spaţiul porţii.
 
Cel mai bun om al Gazului, Ciprian Petre, a mai ratat o şansă importantă la mijlocul primei părţi, înainte de a deschide scorul în minutul 36 cu un şut superb de la marginea careului. Ardelenii şi-au păstrat avantajul până la pauză, scăpând cu bine de o fază la care arbitrul întâlnirii ar fi putut dicta penalty pentru KuPS pentru un fault în careu asupra lui Williams.
 
Repriza a doua a început cu golul de 2-0 marcat de Hoban în minutul 53 în urma unui corner şi a continuat cu elevii lui Pustai continuând să controleze ostilităţile. Împotriva cursului jocului, Oravainen a fost la un pas de a înscrie şi de a complica problema calificării, dar, din fericire, şutul său a trecut pe lângă poarta lui Pleşca.
 
Medieşenii au înţeles avertismentul şi au replicat imediat, în decurs de câteva minute, iar Eric, de două ori, şi Pârvulescu au ratat şanse uriaşe de a încheia definitiv meciul. Finalul a fost liniştit, cu jucătorii Gazului jucând economicos şi având ca scop să-şi ţină adversarii departe de propria poartă.
 
Cu scorul general de 2-1, Gaz Metan Mediaş merge mai departe la prima sa participare în cupele europene şi aşteaptă acum confruntarea cu surpriza ultimului sezon din Germania.
 
Gaz Metan: Pleşca - Hoban, Akaki, Fl Lăzar, Buzean - Al Muntean (Nicandro 64), Todea, C Petre (R. Zaharia 79), Pârvulescu - Eric, Bawab (Markovic 84)
 
KuPS: Hilander - Karkkainen, Nissinen, Joenmaki, Balogh, Nykanen, Holopainen (Hoivala 76), Venalainen, Ilo (Kaivonurmi 61), Paananen (Oravainen 40), Williams

×
Subiecte în articol: europa league Gaz Metan Medias
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close