Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gaz Metan Mediaş s-a calificat în semifinalele Cupei României, după victoria cu 1-0 de la Timişoara

Gaz Metan Mediaş s-a calificat în semifinalele Cupei României, după victoria cu 1-0 de la Timişoara

Gaz Metan Mediaş s-a calificat în semifinalele Cupei României, după victoria cu 1-0 de la Timişoara
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    08 Dec 2011   •   20:06

Singura echipă din liga a doua rămasă în Cupa României, Poli Timişoara, nu a reuşit să repete evoluţia entuziasmantă din turul anterior, când a învins-o cu 2-0 pe Steaua, şi a fost eliminată de Gaz Metan Mediaş, echipa antrenată de Cristi Pustai câştigând cu 1-0 în Banat.

 
Singurul gol al întâlnirii a venit în chiar debutul partidei de pe stadionul Dan Păltinişanu, în minutul 8, atunci când Cristi Bud a înscris din apropiere cu o execuţie simplă.
 
Gazdele au încercat să se apropie periculos de poarta lui Pleşca, dar nu au făcut-o decât în puţine rânduri, prin Curtean, a cărui lovitură de cap a trecut puţin pe lângă, şi Gorobsov, care a executat excelent o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, respinsă de sub bară de goalkeeperul medieşenilor.
 
Deşi au rămas fără Cristi Bud după jumătate de oră de joc, atacantul împrumutat de la CFR Cluj fiind transportat la spital din cauza accidentării suferite, oaspeţii nu au acuzat şocul şi au fost aproape de a-şi dubla avantajul înainte de pauză, când mingea trimisă Bawab a ocolit de puţin poarta.
 
Ocazia lui Curtean din startul reprizei secunde, şut în forţă, peste poarta lui Pleşca, a dat ocazia că timişorenii au forţa să egaleze, dar, odată cu trecerea timpului, a devenit tot mai clar faptul că medieşenii sunt stăpânii jocului.

Până la final, doar Bawab şi Tameş s-au aflat în situaţii favorabile de gol, însă rezultatul a rămas neschimbat, astfel că echipa lui Cristi Pustai merge în penultimul act al Cupei României pentru prima oară după 60 de ani.
 
În 1951, Gaz Metan, care atunci se numea Flacăra Mediaş, trecea de Dinamo Braşov şi juca finala competiţiei, pierdută în faţa celor de la CCA, scor 1-3.
 
Poli: Lepmets - Mera, Scutaru, Fl. Ilie, Sepsi - Chiş (Axente 54), Poparadu (Tameş 75), Gorobsov, Curtean (Popovici 81) -  Ricketts,  D. Goga
 
Gaz Metan: Pleşca - Hoban,  Frăsinescu, Fl. Lazăr, Z. Markovici, - Cr. Todea, Breveeld, Avram, Pârvulescu (Buzean 85) - Bawab (Vitinho 90+2), Bud (C. Petre 31).
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close