Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gest de "campioni". Timişorenii au lipsit de la ceremonie după finala Cupei cu CFR Cluj (VIDEO)

Gest de "campioni". Timişorenii au lipsit de la ceremonie după finala Cupei cu CFR Cluj (VIDEO)

Gest de "campioni". Timişorenii au lipsit de la ceremonie după finala Cupei cu CFR Cluj (VIDEO)
Sursa foto: fc timisoara
13 Iun 2009   •   23:57

Microbiştii care şi-au dedicat seara zilei de sâmbătă Cupei României au primit mult mai mult spectacol, cu şi fără ghilimele, decât se aşteptau. CFR Cluj a câştigat pe teren un meci frumos în faţa FC Timişoara, cu 3-0, dar normalitatea s-a oprit aici. Suporterii Timişoarei au intrat pe teren cu câteva minute înaintea meciului şi au fost scoşi cu forţa din incinta stadionului de jandarmerie, iar jucătorii bănăţeni au făcut un gest fără precedent, cerut cu certitudine de patronul Marian Iancu, de a nu onora competiţia şi adversarul, refuzând să vină la decernarea medaliilor, făcută în acest an de tehnicianul Mircea Lucescu.
Minutul 85 în finala Cupei României de la Târgu-Jiu între CFR Cluj şi FC Timişoara. Clujenii conduc cu 3-0, bănăţenii din peluză se simt nedreptăţiţi de deciziile arbitrului Cristi Balaj şi iau o decizie asemănătoare cu cea luată de ultraşii dinamovişti la Piteşti. Au rupt gardul de la peluză şi câţiva au fugit în teren. În cele din urmă, toată peluză a fost evacuată din sectorul ocupat, nu înainte ca jandarmii să intervină în forţă şi să se bată cu duritate. Erau aceiaşi fani care umpluseră careul lui Pantilimon cu torţe în prima repriză, întrerupând meciul, şi care cântaseră superb în minutul 80, la 0-3, mobilizându-şi echipa înainte să îşi piardă minţile, cel puţin aparent.

Nu este greu de imaginat ce grozăvii au avut loc în jurul stadionului între cei 5000 de fani timişoreni veniţi la Târgu-Jiu şi jandarmi, cert este că şi jucătorii le-au preluat atitudinea "fair-play" atunci când meciul s-a încheiat. După 21 de ani, de la finala Cupei Steaua-Dinamo din 1989, FC Timişoara a devenit prima echipă care nu s-a prezentat la ceremonia de decernare a trofeului şi a medaliilor. Astfel, atunci când Mircea Lucescu a dat clujenilor medaliile de câştigători şi trofeul Cupei României în timp ce Timişorenii au dezonorat competiţia şi adversarul şi, probabil la cererea lui Marian Iancu, au rămas la vestiare în acest moment.
Din cauza acestei atitudini, dar şi a acţiunilor suporterilor, FC Timişoara ar putea să nu fie programată sezonul viitor în competiţia Cupei României. Atât reprezentanţii FRF, Mircea Sandu, Ionuţ Lupescu, cât şi antrenorii Mircea şi Răzvan Lucescu au condamnat acţiunile jucătorilor şi suporterilor de pe Bega, spunând că acestea le-au lăsat un gust amar. Conducătorii clubului CFR Cluj, însă, nu au dat mare importanţă incidentului şi s-au bucurat pentru trofeul obţinut.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR Cluj FC Timisoara Mircea Lucescu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close