Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Grupa A: Dinamo Zagreb - Timişoara 1-2. Anderlecht învinge la Ajax şi merge în 16-imi

Grupa A: Dinamo Zagreb - Timişoara 1-2. Anderlecht învinge la Ajax şi merge în 16-imi

Grupa A: Dinamo Zagreb - Timişoara 1-2. Anderlecht învinge la Ajax şi merge în 16-imi
17 Dec 2009   •   21:53

FC Timişoara a obţinut prima victorie în grupele Europa League, 2-1 cu Dinamo Zagreb, însă răzbunarea obţinută pe terenul croaţilor după acel 0-3 din Banat nu le-a fost cu nimic de folos elevilor lui Ioan Ovidiu Sabău.

Cu cele cinci puncte adunate, FC Timişoara ocupă ultimul loc în grupa A, iar autogolul lui Cristi Scutaru de la Zagreb poate fi considerat emblematic pentru modul în care echipele româneşti s-au comportat în cea de-a doua competiţie europeană ca valoare.

Gigel Bucur a deschis scorul pentru oaspeţi în minutul 67, dar Dinamo Zagreb a reuşit să egaleze 13 minute mai târziu, când Cristi Scutaru a ratat complet respingerea unui balon, şutând violent în propria poartă. Victoria Timişoarei a fost totuşi consfinţită în minutul 84 de Dorin Goga, care a punctat pentru 2-1.

În cealaltă partidă, Anderlecht se deplasa la Amsterdam pentru un meci aparent prietenesc cu Ajax. Un egal ar fi onorat obiectivele ambelor formaţii, însă belgienii au început în forţă şi senzaţionalul jucător de 16 ani, Romelo Lukaku, a reuşit o "dublă", marcând în minutele 13 şi 22. Legear a punctat pentru 3-0 în minutul 43, iar Ajax s-a trezit abia în repriza a doua, când Emanuelson a redus din diferenţă. A fost însă prea târziu pentru "lăncieri", care au cedat celor de la Anderlecht primul loc în grupă şi statutul de cap de serie pentru tragerea la sorţi de vineri.

Clasament
1. Anderlecht - 11p
2. Ajax - 11p
3. Dinamo - 6p
4. Timisoara - 5p

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Timisoara europa league
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close