Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Grupă uşoară pentru echipa naţională de tineret

Grupă uşoară pentru echipa naţională de tineret

Grupă uşoară pentru echipa naţională de tineret
Sursa foto: Gabriel Torje
04 Feb 2009   •   18:15

Echipa antrenată de Emil Săndoi a avut noroc la tragerea la sorţi a grupelor pentru calificarea la Campionatul European "Under 21", 2009-2011. La extragerea de miercuri de la Aarhus, Danemarca, sorţii au plasat România într-o grupă cu reprezentativele Rusiei, Moldovei, Letoniei, Insulelor Feroe şi Andorrei, precizează gsp.ro.
Forul continental a repartizat echipele candidate la calificare în zece grupe, dintre care două au câte şase echipe reprezentative, iar restul de opt câte cinci echipe. România va juca într-o grupă de şase, urmând să dispute, astfel, zece partide în Grupa 1. Calificarea la turneul final din Danemarca este foarte dificilă, urmând să se facă în două etape. Astfel, câştigătoarele celor zece grupe şi cele mai bune patru echipa clasate pe poziţia secundă în grupă urmând să se califice în faza de baraj. Aici, toate echipele intră într-o urnă pentru a fi repartizate câte două, urmând să joace calificarea la turneul final într-o dublă manşă. La Campionatul European vor participa opt echipe, cea gazdă, Danemarca, fiind calificată direct.
"Multă lume ar spune că este o grupă uşoară, dar nu este nici pe departe aşa. E adevărat, nu am picat cu mari forţe, precum Italia, Franţa, Anglia, Germania, pentru a nu pomeni decât patru. Dar, pe de altă parte, Rusia nu e, şi ea, o forţă? Rusia rămâne Rusia la orice nivel. Uitaţi-vă numai la EURO 2008. Jucăm, aşadar, împotriva a trei naţionale din spaţiul ex-sovietic, Republica Moldova fiind o ţară care a înregistrat progrese, la nivel Under 21, în ultima vreme. Să nu uităm că ne aflăm într-o grupă de şase echipe, ceea ce înseamnă multe meciuri, multe întîlniri duble, cu mai toate datele oficiale ocupate, ceea ce iarăşi nu este un aspect de omis", a avertizat selecţionetul de la "tineret", Emil Săndoi pentru sursa citată, după aflarea adversarilor României în lupta pentru calificarea la Campionatul European.
Antena3.ro

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close