Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Haos infinit la Rapid. Taher iordanianul, Copos giuleşteanul şi falimentul mioritic

Haos infinit la Rapid. Taher iordanianul, Copos giuleşteanul şi falimentul mioritic

Haos infinit la Rapid. Taher iordanianul, Copos giuleşteanul şi falimentul mioritic
12 Noi 2008   •   11:21

Haosul s-a instaurat în Giuleşti. Clubul Rapid Bucureşti se află în pragul falimentului, membrii Consiliului de Administraţie şi-au dat demisia, în frunte cu Directorul Constantin Zotta, iar jucătorii fac foamea şi depun memorii la FRF în urma neplăţii salariilor. Este o situaţie fără precedent în fotbalul românesc, iar directorul Jurnalului Naţional, Marius Tucă, împreună cu jurnalistul Florin Gongu au prezentat în numărul de miercuri al JN filmul evenimentelor care au dus Rapidul într-un colaps financiar.
Principalul vinovat pentru această situaţie este omul de afaceri Fathi Taher. Acesta nu a plătit până în prezent niciun ban din cei aproximativ 12 milioane de euro pe care i-a promis la cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni. Dimpotrivă, iordanianul Taher a cheltuit bani şi a angajat credite imense în numele Rapidului, încercând să îşi însuşească un brand fără să investească nimic şi îndatorând clubul cu aproximativ 10 milioane de euro, scrie Jurnalul Naţional. Din cauza haosului creat şi realizând pericolul, toată conducerea clubului din Giuleşti şi-a depus demisia.
Contractul de vânzare cumpărare a unei cote de aproape 60 la sută din acţiunile clubului de către Taher a fost semnat în 24 martie. Deşi iordanianul se obliga să achite un avans de peste 6 milioane de euro şi ulterior alte 6 milioane, nici până în prezent Fathi Taher nu a scos vreun euro din buzunar, ci dimpotrivă.
La preluarea clubului de la George Copos, Taher ar fi beneficiat de 6,5 milioane de euro, bani proveniţi din drepturi tv şi vânzarea a doi jucători. Acum lasă în urmă o datorie de aproximativ 10 milioane de euro, scriu jurnaliştii citând date de pe siteul oficial al FC Rapid. Pentru club se prefigurează un colaps financiar. Rapidul nu avea nici o datorie la momentul preluării, drept pentru care echipa a primit licenţa de club profesionist. Acum însă, dacă s-ar face un audit, formaţia din Giuleşti nu ar mai îndeplini condiţiile pentru obţinerea licenţei
La GSP TV, Fathi Taher a recunoscut că nu s-a făcut nici un transfer de acţiuni. ?Eu o să comentez situaţia de la Rapid după discuţia mea cu Copos, de miercuri. Dacă nu se rezolvă, cum m-am aşteptat, rămânem prieteni, dar renunţ. Unele investiţii reuşesc, altele nu reuşesc. Nimeni nu renunţă la bani, dacă ajung la concluzia că nu pot duce proiectul până la capăt, e mai bine să zic că nu se poate şi asta e. Cu sau fără mine, cu sau fără Copos, Rapid merge mai departe?, notează Jurnalul Naţional.
Miercuri, la Rapid are loc o şedinţă, la care vor participa şi cei patru demisionari din Consiliul de Administraţie. La întâlnire ar urma să se decidă viitorul clubului.
Citiţi articolul integral în Jurnalul Naţional
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: George Copos Rapid Bucureşti
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close