Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Ilie Balaci a murit. Dezvăluirile medicului care i-a dat primul ajutor. Ce au descoperit în gura marelui fotbalist

Ilie Balaci a murit. Dezvăluirile medicului care i-a dat primul ajutor. Ce au descoperit în gura marelui fotbalist

 Ilie Balaci a murit. Dezvăluirile medicului care i-a dat primul ajutor. Ce au descoperit în gura marelui fotbalist
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Oct 2018   •   15:52

Medicul care a ajuns primul să-i acorde ajutor fostului fotbalist Ilie Balaci face dezvăluiri cutremurătoare despre modul în care l-a descoperit, scrie Gazeta de Sud.

„Eu am fost prima mână. Familia a apelat la 112, noi am luat fișa și am plecat imediat. Noi am venit de la un alt caz, de la o altă resuscitare. Am fost apoi direcționat acolo. Am ajuns acolo se făcea BLS (nr. suportul vital de bază) de către o doctoriță de la Urgență care ajunsese în zonă la o rudă din familie, a văzut ce s-a întâmplat și a intervenit. Ea nu avea însă echipamente. Am ajuns noi, am început administrarea adrenalinei”, explică dr. Traian Măgală, citat de Gazeta de Sud.

„S-a luat decizia să fie chemat SMURD. S-a luat în considerare că în cazul domnului Balaci ar fi survenit un infarct. Problema este că noi nu avem în dotare medicația necesară, adică nu putem administra tromboliză. Noi suntem medici de familie, nu am făcut o specialitate. Tromboliza se administrează sub control cardiologic. Și în Urgență vine cardiologul, face ecograf, decide dacă trombolizează sau nu. Cei de la SMURD au fost chemați pentru a face tromboliza. Noi i-am ajutat la manevre, apoi ne-ar retras. Mai departe nu știu ce s-a întâmplat. Noi am stat în jur de 30 de minute. Echipajul care s-a deplasat la fața locului a fost format din medic, asistent și ambulanțier. SMURD-ul are patru membri, dintre care doi paramedici. Noi am făcut tot ce a ținut de noi”, adaugă dr. Traian Măgală.

Tot medicul Măgală a spus că intubarea în cazul lui Ilie Balaci a fost dificilă pentru că: „avea edem laringian, adică avea limba umflată. Nu știu de ce. Asta se poate vedea la autopsie. Nu pot să fac speculații, dacă era ceva anatomic sau a apărut datorită unei recații. Am reușit, în final, să îl intubăm” , conchide medicul.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close