Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Janos Szekely: "Sunt român şi mă mândresc cu asta!"

Janos Szekely: "Sunt român şi mă mândresc cu asta!"

Janos Szekely: "Sunt român şi mă mândresc cu asta!"
Sursa foto: janos szekely
25 Iul 2009   •   19:30

Numele Janos Szekely este unul 100% unguresc, dar acest lucru nu îl împiedică deloc pe mijlocaşul timişorean de la Steaua să se declare român. Venit de la Oţelul Galaţi în vara lui 2008, Szekely a jucat un rol decisiv pentru Steaua în meciul retur cu Ujpest, în turul al II-lea al Europa League. Mijlocaşul a înscris primul gol al Stelei în acel meci şi a închis, practic, orice calcul privind soarta calificării.
Szekely s-a bucurat din plin pentru golul marcat în faţa fanilor lui Ujpest, care îl înjuraseră tot meciul, spunându-i că este "trădător". Răspunsul lui Szekely a fost ca, după meci, să se plimbe calm pe teren îmbrăcat cu drapelul României şi să aplaude galeria Stelei.
"N-am simţit nici o presiune. Eu sunt român, mă simt român, chiar dacă am numele ăsta. Sunt mândru că sunt român. Probabil că stră-stră-stră-bunicii mei au făcut parte din Imperiul Austro-Ungar, dar bunicii mei şi eu suntem români. La finalul meciului, suporterii mi-au aruncat steagul din tribune, era normal să îl port, sunt român", a declarat Janos Szekely pentru GspTV.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti europa league
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close