Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Liga Campionilor, un vis: FC Timişoara va juca în grupele Europa League, după 0-0 la Stuttgart

Liga Campionilor, un vis: FC Timişoara va juca în grupele Europa League, după 0-0 la Stuttgart

Liga Campionilor, un vis: FC Timişoara va juca în grupele Europa League, după 0-0 la Stuttgart
26 Aug 2009   •   23:44

România nu va avea parte de o reeditare a performanţei din sezonul trecut, când două formaţii au evoluat în grupele Ligii Campionilor. FC Timişoara nu a reuşit să întoarcă la Stuttgart înfrângerea din partida tur, astfel că nemţii merg mai departe în competiţia regină, în timp ce bănăţenii se vor mulţumi cu grupele Europa League.

Cu Marica titular aproape 80 de minute, Vfb Stuttgart a reuşit să apere rezultatul de 2-0 obţinut în tur şi partida din Germania s-a terminat la egalitate, scor 0-0. Ocaziile nu au lipsit pentru FC Timişoara, dar a lipsit minunea. Stuttgart a ratat şi ea, astfel că echipa din Liga I se poate mulţumi cu un rezultat oborabil, cu un punct obţinut în deplasare pentru coeficient, precum şi cu o continuare în cupele europene.

Meciul de la Stuttgart a fost destul de echilibrat, cu ocazii semnate de Khedira, Marica, Hitzlsperger şi Gebhart pentru Stuttgart şi cu Arman Karamian şi Curtean pentru Timişoara. Stuttgart a fost mai ofensivă în partea secundă, când Gebhart (53) a prins un şut bun, reţinut de portar. Rudy a trimis mingea în bară (58), după care Pogrebniak a tras în Cisovsky. Hitzlsperger a şutat de la distanţă, pe lângă poartă (62), notează Agerpres.

Bucur a avut o şansă uriaşă de gol în minutul 67, când a trimis pe lângă poartă cu capul, singur cu Lehmann, la centrarea lui Curtean. La poarta cealaltă, Pantilimon a fost şi el la post la şutul lui Gebhart (77) şi la devierea lui Scutaru (83).

Au evoluat echipele:

VfB Stuttgart: 1. Jens Lehmann - 27. Stefano Celozzi, 5. Serdar Tasci, 17. Matthieu Delpierre, 21. Ludovic Magnin - 28. Sami Khedira - 11. Thomas Hitzlsperger (căpitan), 13. Timo Gebhart (25. Élson, 90), 16. Sebastian Rudy (8. Jan Simak, 67) - 9. Ciprian Marica (39. Julian Schieber, 79), 29. Pavel Pogrebniak. Antrenor: Markus Babbel,

FC Timişoara: 29. Costel Pantilimon - 2. Éder Bonfim (23. Claudiu Ionescu, 60), 6. Daré Nibombé (căpitan), 28. Marián Cisovský (13. Cristian Scutaru, 73), 3. Iasmin Latovlevici - 55. Alexandru Bourceanu - 11. Arman Karamian, 17. Balázs Borbély (7. Stelian Stancu, 46), 77. Alexandru Curtean - 9. Winston Parks, 18. Gheorghe Bucur. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Timisoara VfB Stuttgart
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close