Antena 3 CNN Sport Fotbal intern LPF a amânat luarea unei decizii în cazul legitimărilor lui Varga şi Bălan la Rapid

LPF a amânat luarea unei decizii în cazul legitimărilor lui Varga şi Bălan la Rapid

LPF a amânat luarea unei decizii în cazul legitimărilor lui Varga şi Bălan la Rapid
10 Mar 2010   •   17:20

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal, întrunită miercuri, la ora 14:00, a amânat luarea unei decizii în cazul contestaţiei depuse de FC Timişoara privind legitimarea jucătorilor Tiberiu Bălan şi Dacian Varga de către FC Rapid, după împrumutul lor de la Sportul Studenţesc, a declarat Ion Neagu, preşedintele Comisiei de Disciplină, pentru Mediafax. "Comisia de Disciplină a suspendat soluţionarea, cel mai probabil până săptămâna viitoare, până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor. Asta înseamnă că aşteptăm punctul de vedere al Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor privind dreptul de joc şi a exercitării dreptului de joc al celor doi fotbalişti", a declarat Ion Neagu.

Surse din cadrul LPF declaraseră iniţial pentru Gazeta Sporturilor că Rapid Bucureşti a pierdut la masa verde cu 0-3 jocul cu FC Timişoara, meci câştigat pe teren cu 1-0 de către gazde. Directorul general al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian a declarat miercuri că FC Timişoara ar accepta rejucarea partidei din etapa a XX-a a Ligii I, însă comisia LPF este cea în măsură să ia o astfel de decizie.

Bănăţenii au acuzat chiar înaintea meciului de vineri dreptul de joc al "studenţilor" Dacian Varga şi Tibi Bălan, transferaţi de Rapid după încheierea perioadei de transferuri în Liga 1, prin echipa a treia a clubului ce activează în liga a IV-a.

Varga şi Bălan, fără drept de joc la Rapid

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a prezentat cu o zi în urmă actele oficiale de la LPF în care se arată că jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu aveau drept de joc pentru Rapid. "Pe 4 martie, cu o zi înainte de meci, cei de la Rapid s-au dus şi au forţat legitimarea celor doi jucători, la liga a patra, prin inventarea unei echipe. Au dus carnetele la LPF pentru viza de joc, însă, între timp, Asociaţia de Fotbal a Municipiului Bucureşti a analizat cazul şi a descoperit că sunt în contradicţie clară cu regulamentul, care prevede că dacă excluderea unor echipe din campionat intervine după începerea campionatului, locurile vacante nu se vor mai completa. Astfel, AMF a trimis o adresă către LPF prin care transmite că cei doi jucători n-au drept de joc şi sunt în continuare legitimaţi la Sportul Studenţesc. Ce face Liga? Transmite o informare oficială către Rapid prin care anunţă că cele două transferuri au fost anulate, chiar în ziua meciului, pe 5 martie. Astfel, cei doi jucători nu sunt vizaţi şi nu au drept de joc în Liga I", declarase Marian Iancu la Sport.ro.
ADRESA PRIN CARE SE DECIDE SITUAŢIA FOTBALIŞTILOR VARGA ŞI BĂLAN (foto GSp.ro)


Rapidiştii câştigaseră meciul cu Timişoara cu scorul de 1-0, prin golul croatului Matic:

GOLUL RAPIDULUI ÎN MECIUL CU TIMIŞOARA


Dacă decizia Comisiei de disciplină va fi favorabilă timişorenilor, se va modifica şi actualul clasament al Ligii I, în care momentan e lider CFR Cluj.

Clasamentul Ligii I, dacă Rapid ar pierde meciul cu Timişoara:

1. Timişoara - 38 puncte
2. CFR Cluj - 38 puncte
3. Urziceni - 36 puncte
4. Steaua - 36 puncte
5. Vaslui - 35 puncte
6. Dinamo - 34 puncte
7. Rapid - 32 puncte
8. Oţelul - 31 puncte


Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close