Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Lucescu ar putea renunţa la Mutu în preliminariile Euro 2012. Mutu: Voi accepta decizia lui Răzvan

Lucescu ar putea renunţa la Mutu în preliminariile Euro 2012. Mutu: Voi accepta decizia lui Răzvan

Lucescu ar putea renunţa la Mutu în preliminariile Euro 2012. Mutu: Voi accepta decizia lui Răzvan
12 Oct 2009   •   11:13

După înfrângerea umilitoare cu Serbia, scor 0-5, Răzvan Lucescu pare tot mai decis să reformeze naţionala României de Fotbal, iar surse din cadrul FRF au declarat pentru Evenimentul Zilei că Adrian Mutu ar fi prima "măsea stricată" la care selecţionerul va renunţa.

Sătul de accidentările lui Mutu, de forma slabă din ultimul timp, dar poate şi de petrecerile nocturne, Răzvan Lucescu îl avertizează pe jucător. "Jucătorii de vârsta lui Mutu trebuie să fie mult mai responsabili cu viaţa lor sportivă. Trebuie să existe o motivaţie totală în cazul lor", a declarat Răzvan Lucescu, pentru Evenimentul Zilei.

În replică, Adrian Mutu, care în 2010 va împlini 31 de ani, spune că este motivat de înscrierea cât mai multor goluri, dar că va accepta o eventuală "lăsare la vatră" a lui. "Eu vreau să vin la echipa naţională. Eu sunt un jucător profesionist şi voi accepta decizia selecţionerului. Dacă voi fi chemat, voi veni cu plăcere la naţională. Dacă nu, mă voi pregăti la echipa de club! Eu mi-am rupt genunchii pentru echipa reprezentativă şi mulţi uită asta. E o prostie să spui că am luat cartonaş galben intenţionat. Chiar dacă meciul cu Feroe nu este atât de dificil, pentru mine e un obiectiv personal să marchez cât mai multe goluri", a declarat Mutu la GSpTV.

Cât despre acuzaţiile din presă cu privirea la petrecerea de marţi noapte, când a fost surprins într-un restaurant cu Adrian Cristea şi două fete, care au confirmat consumul de vin, dar nu în exces, Adrian Mutu a declarat: "Ce să fac acum? Nu mai am voie să am prieteni? Nu mai am voie să ies? Ce aţi vrea? Să stau în cuşcă? Nu am voie să stau lângă persoane de sex feminin? S-a supărat mai mult presa pentru acea masă decât soţia mea".

Altfel, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat la GSpTV că decizia renunţării la Mutu îi aparţine numai selecţionerului, care este responsabil pentru rezultatele echipei naţionale. "Antrenorul echipei naţionale e cel care răspunde pentru rezultate, pentru selecţie, pentru tot. Dacă el vrea să renunţe la Mutu pentru campania următoare, e decizia lui", a spus Mircea Sandu. Misiunea lui Răzvan Lucescu este însă cu atât mai dificilă cu cât şi naţionala de tineret a României a fost învinsă cu 1-5 în deplasare, de Letonia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Razvan Lucescu Adrian Mutu
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close