Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Lyon - Steaua 2-0. Roş-albaştrii au fost eliminaţi din Liga Campionilor

Lyon - Steaua 2-0. Roş-albaştrii au fost eliminaţi din Liga Campionilor

Lyon - Steaua 2-0. Roş-albaştrii au fost eliminaţi din Liga Campionilor
06 Noi 2008   •   00:03

Steaua a înregistrat miercuri al optulea meci consecutiv fără victorie, după ce a fost învinsă la Lyon cu 2-0. Înfrângerea coincide însă şi cu eliminarea roş-albaştrilor din Liga Campionilor, care mai pot spera doar la locul trei, cel care ar califica Steaua în Cupa UEFA. Pentru asta, Steaua are nevoie de o victorie în meciul de pe teren propriu cu Fiorentina, o victorie necesară, dar nu suficientă.
Steaua a început destul de curajos meciul, nu a cedat mingea gazdelor şi chiar a avut prima ocazie a meciului, în minutul 8, când Kapetanos a reluat mingea cu capul, dar Lloris nu a avut probleme. Treptat, Lyon a pus din ce în ce mai multă presiune, iar Benzema l-a testat pe Zapata în minutul 15. Meciul a continuat cu ocazii de ambele părţi, însă niciun jucător nu a reuşit să lovească decisiv.
Primul gol al partidei a venit în urma unei faze fixe. Din păcate, nu Steaua a beneficiat de el, pentru că pe teren s-a aflat şi un alt specialist în acest domeniu. Juninho a executat o lovitură liberă de la peste 30 de metri, în minutul 44, şi a reuşit să marcheze, profitând de o gaură în zidul stelist şi de ezitarea lui Zapata.
La reluare, Lyon are şansa unui nou gol, dar Petre Marin respinge de pe linia porţii lovitura de cap a lui Makoun, după o ieşire eronată a lui Zapata. Ogăraru a avut ocazia egalării, dar lovitura sa liberă de la circa 25 de metri a fost deviată şi a trecut la o palmă de poartă, în minutul 68. Ieşind pe contraatac, Lyon a reuşit în cele din urmă să profite de spaţiile mari din apărarea Stelei, iar Reveillere a pătruns central şi l-a executat pe Zapata de la marginea careului, în minutul 89, pentru 2-0.
Steaua va juca următorul meci pe 25 noiembrie, la Munchen, cu Bayern.
Au evoluat echipele:
Lyon
1. Hugo Lloris - 20. Anthony Réveillere, 3. Cris, 4. Jean-Alain Boumsong, 11. Fabio Grosso - 17. Jean II Makoun, 28. Jérémy Toulalan - 23. Kader Keita (19. César Delgado, 70), 8. Juninho Pernambucano (căpitan), 7. Ederson (6. Kim Källström, 70) - 10. Karim Benzema (39. Frédéric Piquionne, 83). Antrenor: Claude Puel.
Steaua
1. Robinson Zapata - 2. George Ogăraru, 3. Dorin Goian, 24. Sorin Ghionea, 18. Petre Marin - 7. János Székely (9. António Semedo, 46; 11. Arthuro, 81), 30. Tiago Gomes, 6. Mirel Rădoi (căpitan), 16. Bănel Nicoliţă - 28. Bogdan Stancu (10. Dayro Moreno, 59), 35. Pantelis Kapetanos. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Rezerve: 12. Cornel Cernea - 4. Pawel Golanski, 17. Eugen Baciu, 10. Dayro Moreno, 20. Florin Lovin, 9. António Semedo, 11. Arthuro.
Clasament:
1. Bayern ? 8puncte
2. Lyon ? 8p
3. Fiorentina ? 3p
4. Steaua ? 1p
Antena3.ro

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close