Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Marica dă verdictul: "Fotbalul românesc scade pe toate planurile. Granzii bucureşteni suferă"

Marica dă verdictul: "Fotbalul românesc scade pe toate planurile. Granzii bucureşteni suferă"

Marica dă verdictul: "Fotbalul românesc scade pe toate planurile. Granzii bucureşteni suferă"
Sursa foto: ciprian marica
08 Iul 2009   •   16:52

Este fotbalul românesc în declin? Atacantul român al lui VfB Stuttgart, Ciprian Marica, este convins că da, după ce a urmărit cu atenţie ce se întâmplă în Liga lui Mitică în timpul vacanţei pe care a petrecut-o în România. Marica semnalează că probleme cluburilor româneşti au strânsă legătură cu criza economică, dovadă fiind şi scăderea salariilor şi a sumelor cheltuite pe transferuri.
"Sunt trist să văd că fotbalul românesc este în scădere, din toate punctele de vedere. Criza economică lasă urme adânci în viaţa cluburilor de la noi, însă sper ca în viitorul foarte apropiat lucrurile să se aşeze şi să punem probleme din nou ţărilor puternice din Europa fotbalistică.", a declarat internaţionalul român pentru site-ul său personal.
Obişnuit cu hegemonia echipelor din Bucureşti, Steaua, Dinamo şi într-o oarecare măsură Rapid, Marica vede acum în Liga I un peisaj cu care nu este deloc obişnuit. Timp de doi ani, echipele din Capitală au fost învinse de cluburi care, nu de mult, erau în Liga a II-a.
"Să fim serioşi, a surprins pe toată lumea, nu numai pe mine. Dacă discutăm cu carţile pe faţă, situaţia este dureroasă pentru echipele cu nume, cu tradiţie din Bucureşti, şi e foarte greu de digerat că fotbalul românesc este dominat doi ani consecutiv de echipele din provincie. Acest lucru trebuie să le dea mult de gândit celor obişnuiţi să fie consideraţi granzii campionatului. E clar că ceva nu funcţionează în strategiile pe care le adopta, la toate compartimentele, trebuie să realizeze unde au greşit şi să gaseasca soluţii viabile, pentru că nu este normal că numai jucători să fie cei invinuiţi la eşecuri, sau numai antrenorii să plătească pentru neîndeplinirea obiectivelor. Trebuie să se înţeleagă şi în campionatul românesc că fotbaliştii sunt cei mai importanţi în acest joc, fotbalul se face în primul rând cu ei, apoi cu conducatorii şi antrenorii.", a precizat Marica.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close