Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Lucescu, aproape de revenirea la echipa naţională

Mircea Lucescu, aproape de revenirea la echipa naţională

Mircea Lucescu, aproape de revenirea la echipa naţională
de M.T.    |    21 Oct 2014   •   10:43

Gazeta Sporturilor scrie că Mircea Lucescu ar urma să vină ca antrenor la naţională. Lucescu şi-ar fi dat deja acceptul şi ar urma să pregătească echipa naţională în paralel cu Şahtior, până la finalul sezonului din Ucraina.

Deşi în perioada de după plecarea lui Victor Piţurcă s-a discutat despre Cosmin Olăroiu, Cosmin Contra, Dan Petrescu sau chiar Mircea Rednic ca posibili înlocuitori, „Răzvan Burleanu şi conducerea federaţiei au luat încă de săptămâna trecută în calcul această variantă ca primă soluţie”, a afirmat Justin Gafiuc, jurnalist Gazeta Sporturilor, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

De altfel, potrivit jurnalistului, „a existat deja un prim dialog între conducerea federaţiei şi Mircea Lucescu, iar antrenorul lui Şahtior şi-a dat deja acceptul pentru a veni la echipa naţională”.

„Mai rămâne de rezolvat un singur obstacol, obţinerea ok-ului din partea lui Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior. Discuţia decisivă ar urma să aibă loc mâine dimineaţă”, a mai precizat Justin Gafiuc.

Dacă Ahmetov va accepta, Lucescu ar urma să pregătească în paralel echipa naţională şi pe Şahtior până la finalul sezonului din Ucraina, pe 24 mai.

În această perioadă, tricolorii vor disputa doar două jocuri oficiale, cu Irlanda de Nord şi Insulele Feroe, ambele pe teren propriu, în preliminariile Euro 2016.

Potrivit Gazetei Sporturilor, FRF i-ar pregăti lui Mircea Lucescu un contract până în noiembrie 2017, cu prelungire automată pentru Cupa Mondială din 2018, în caz de calificare.

După plecarea lui Victor Piţurcă, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că numele noului selecţioner va fi cunoscut până la sfârşitul acestei săptămâni.

În cazul în care Lucescu va reveni la echipa naţională, primul său joc va fi cel împotriva Irlandei de Nord, un adversar care îi trezeşte amintiri neplăcute actualului antrenor al lui Şahtior.

În precedentul mandat ca selecţioner, Lucescu a fost învins la Bucureşti într-un meci decisiv cu Irlanda de Nord, scor 0-1, în preliminariile Cupei Mondiale din 1986. În partida din toamna lui 1985, România avea nevoie de o remiză pentru a fi sigură de prezenţa la turneul final din Mexic, însă eşecul de pe fostul "23 August" a ruinat şansele unei generaţii de excepţie, care se calificase la Euro 84, de a fi prezentă la Cupa Mondială.

După plecarea de la echipa naţională, în septembrie 1986, după un succes cu 4-0 în faţa Austriei, în preliminariile Euro 88, Mircea Lucescu le-a pregătit pe Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter Milano, Galatasaray şi Besiktas.

Din 2004, Lucescu o pregăteşte pe Şahtior, echipă alături de care a cucerit 8 titluri de campioană a Ucrainei, 5 Cupe şi 6 Supercupe ale Ucrainei şi Cupa UEFA, în 2009.

De asemenea, de-a lungul carierei, Lucescu a mai câştigat titluri de campion în România, cu Dinamo şi Rapid, şi în Turcia, cu Galatasaray şi Besiktas.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close