Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Sandu: „Am solicitat la UEFA un audit financiar pentru toate echipele din cupele europene”

Mircea Sandu: „Am solicitat la UEFA un audit financiar pentru toate echipele din cupele europene”

Mircea Sandu: „Am solicitat la UEFA un audit financiar pentru toate echipele din cupele europene”
Sursa foto: Foto> Inatct Images
02 Iun 2011   •   15:35

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a susţinut o conferinţă de presă ola finalul Comitetului Executiv de joi, în care s-a decis amânarea luării unei decizii până pe 20 iunie în privinţa retrogradării echipelor Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa.

Comitetul Executiv nu are în atribuţii problema licenţierii cluburilor. Ne-am lămurit asupra a ce s-a întâmplat în ultimele luni şi asupra deciziei Comisiei de Apel. Noi, în Comitetul Executiv, am decis ca la manualul de licenţiere să vină domnul Duru cu o formă simplificată, care să se refere în special la echipele calificate în cupele europene. Datoriile către proprii jucători, angajaţi sau alte cluburi vor fi luate în considerare la acordarea licenţei. La liga a doua, manualul de licenţiere trebuie să fie şi mai permisibil, ştim ce stadioane şi ce sistem competiţional avem”, a explicat preşedintele FRF.

Sandu a mai anunţat că a solicitat celor de la UEFA un audit financiar asupra celor şapte echipe care ar putea reprezenta România în cupele europene.

M-am adresat azi UEFA, pentru a elimina orice suspiciune pe care o am vizavi de procesul de licenţiere, şi solicit serviciului de licenţiere din cadrul UEFA de urgenţă un audit asupra celor şapte echipe, aici includ şi Mediaşul. Aştept răspunsul lor, e singurul lucru pe care îl pot face faţă de cluburi. Oricum, chiar dacă auditul dovedeşte că Steaua sau Dinamo au probleme, licenţa nu le poate fi retrasă”, a spus şeful federaţiei, care a adăugat: „Auditul UEFA are un rol extrem de important pentru mine. Amenzile luate de FRF nu mai contează când vezi 8.000 de oameni care ies în stradă”.

În ceea ce priveşte situaţia Gloriei Bistriţa, Mircea Sandu consideră că principala vină este a lui Jean Pădureanu: „El putea să plătească foarte uşor datoria clubului, putea împrumuta suma aceea de oriunde, e vorba doar de 100.000 de euro . El a catadicsit să dea în judecată şi pe cine trebuia, şi pe cine nu trebuia. Până la data de 20 iunie, Liga trebuie să analizeze bine cazurile. Nu e nicio bucurie pentru mine că o echipă e retrogradată în afara criteriului sportiv”.

×
Subiecte în articol: Mircea Sandu UEFA
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close