Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Sandu: Cred că vor fi arestări şi în domeniul pariurilor sportive (VIDEO)

Mircea Sandu: Cred că vor fi arestări şi în domeniul pariurilor sportive (VIDEO)

Mircea Sandu: Cred că vor fi arestări şi în domeniul pariurilor sportive (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Sandu
13 Apr 2009   •   14:33

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a susţinut, luni, o conferinţă de presă, în cadrul căreia a vorbit despre scandalul izbucnit în lumea fotbalului. Mircea Sandu a expus opiniei publice faptele pe care le cunoaşte, dar, repede, şi-a îndreptat discursul împotriva celor cărora urmau să îl atace. Preşedintele FRF a declarat că există mulţi oameni care ţintesc preşedinţia FRF, însă acestea nu vor reuşi să-l dea jos de la şefia Federaţiei.
În ceea ce priveşte scandalul din arbitraj, şeful Federaţiei a confirmat percheziţiile efectuate de procurori la Casa Fotbalului. Potrivit acestuia, DNA s-a interesat de fişele postului pentru Gheorghe Constantin şi Marcel Lică, despre care Sandu a spus că nu sunt, încă, în cătuşe. Preşedintele Sandu nu s-a limitat la a descrie evenimentele care au avut loc luni, ci a lansat şi o nouă ipoteză interensată: urmează arestări în lumea pariurilor sportive.
Cu o expresia unui om afectat de cele întâmplate, Mircea Sandu a confirmat în cadrul conferinţei de presă că procurorii DNA se află în sediul FRF şi fac rost de actele de care au nevoie pentru anchetele în curs. Organele de anchetă vizează, spune şi şeful fotbalului românesc, Comisia Centrală a Arbitrilor şi preşedintele acesteia, Gheorghe Constantin. Sandu a aflat despre punerea sub sigiliu a birourilor lui Gheorhe Constantin şi Marcel Lică atunci când a fost sunt de responsabili ai Ministerului Public. Tot de acolo, preşedintele FRF a aflat şi de acţiunile de la Piteşti, în urma cărora a fost reţinut şi Cornel Penescu, patronul FC Argeş.
Organele statului vor fi cele care îşi vor desfăşura anchetele şi vor da deciziile care se impun, a spus Sandu, care a anunţat că doar atunci când se va termina actul de justiţie se vor pronunţa şi comisiile sportive.
Sandu a semnalat şi o altă problemă, declarând pe un ton afectat că avea informaţii că într-un anumit meci din etapa a 24-a din Liga 1 se vor marca peste 3 goluri, semnalând mari nereguli în lumea pariurilor sportive. Probabil Sandu nu se referea la partidele Oţelul Galaţi - Poli Iaşi 3-2 şi Dinamo - FC Vaslui 4-1, întrucând Dinamo şi Oţelul sunt echipa care, în mod normal înscriu multe goluri. "Anomalia" acestei etape a fost, însă, FC Braşov - Gloria Buzău 4-0, având în vedere că "stegarii" au, în mod normal, un atac destul de slab.
"Am auzit înainte de un meci că se va termina la trei goluri diferenţă şi aşa a fost", a declarat Sandu.
Preşedintele Federaţiei nu a aşteptat mult până nu a început să se apere, simţind efectul pe care acest scandal l-ar putea avea asupra propriei imagini. Sandu a subliniat faptul că organul condus de Gheorghe Constantin, Comisia Centrală a Arbitrilor, are o autonomie sporită, şi nu a ezitat să avertizeze:
"Nu s-a dovedit până acum nici o ingerinţă a preşedintelui FRF în meciurile de fotbal."
"Am fost atacat de multe ori şi am câştigat mereu, şi o să câştig toate procesele de calomie în urma declaraţiilor că preşedintele ar putea să ia foloase necuvenite", a declarat Sandu.
Amintim că finanţatorul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, în urma mai multor percheziţii efectuate de către procurorii anticorupţie. Penescu este acuzat de dare de mită.
Alături de acesta, mai este anchetat şi şeful arbitrilor români, Gheorghe Constantin. Biroul acestuia a fost pus sub sigiliu în urma descinderilor de luni dimineaţă.
Şeful arbitrilor români, Gheorghe Constantin, împreună cu alţi trei arbitri - centralul Aurelian Bogaciu şi asistenţii Cristian Nica şi Marcel Savaniu sunt acuzaţi că au primit bani de la patronul FC Argeş, Cornel Penescu, pentru a-i ajuta pe piteşteni să câştige meciurile cu FC Braşov, Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa.
În cadrul conferinţei de luni, Mircea Sandu a subliniat că şeful arbitrilor nu a fost reţinut de procurori, ci doar le prezintă acestora documentele care i-au fost cerute.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close