Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Naționala României, încă o victorie la tineret. Tricolorii ”mici” sunt pe primul loc în grupă

Naționala României, încă o victorie la tineret. Tricolorii ”mici” sunt pe primul loc în grupă

Naționala României, încă o victorie la tineret. Tricolorii ”mici” sunt pe primul loc în grupă
06 Oct 2017   •   22:14

Selecţionata de tineret a României a învins formaţia similară a Elveţiei cu scorul de 2-0 (1-0), vineri seara, la Lugano, într-un meci din Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-21 din 2019. 

Tricolorii s-au impus prin golurile marcate de Mihai Dobre (24) şi Alexandru Cicâldău (87). Dobre, jucătorul echipei engleze FC Bury, a marcat cu o execuţie tehnică deosebită, preluare la mingea recentrată de Marco Dulca după un corner şi şut din voleu. Cicâldău a înscris cu un şut de la circa 18 metri, la capătul unui contraatac. 

Echipa antrenată de Daniel Isăilă a făcut un joc foarte bun şi a câştigat în faţa unei formaţii incomode, cu care a remizat luna trecută la Ovidiu, 1-1. 

În prima repriză, elveţienii şi-au creat ocazii de gol prin Lauper (18) şi Oberlin (22), în timp ce România a mai avut o oportunitate prin Hagi (43), care a pătruns foarte bine, dar şutul său a fost reţinut de portar. 

După pauză, portarul Ionuţ Radu a reţinut mingea trimisă de Lauper (51), după care România a ratat ocazii bune prin Burlacu (58) şi Puşcaş (59). 

Gazdele au avut două oportunităţi notabile, prin Ajeti (62) şi Sow (66), iar Ianis Hagi l-a pus la încercare pe Kobel (68). 

Până la final, echipa din Ţara Cantoanelor a mai avut şanse de gol prin Grgic (75), Joao De Oliveira (78) şi Oberlin (83), dar Ionuţ Radu a fost de fiecare dată la post. 

În clasament, România ocupă primul loc, cu 10 puncte (4 jocuri), urmată de Ţara Galilor, 6 puncte (3 j), Elveţia, 4 p (4 j), Bosnia, 3 p (3 j), Portugalia, 3 p (1 j), Liechtenstein, 0 p (3 j). 

România va disputa următorul meci pe 10 noiembrie, la Ovidiu, cu favorita grupei, Portugalia. 

Se califică direct la turneul final câştigătoarele celor nouă grupe, în timp ce patru ocupante ale locurilor secunde cu cel mai bun punctaj vor disputa un play-off. Echipele care se vor impune în meciurile de baraj merg, de asemenea, la Campionatul European. Turneul final va fi găzduit de Italia, echipă calificată direct.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close