Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Neoficial, Borcea şi Turcu îi condamnă pe huligani. Oficial, FC Dinamo se spală pe mâini (VIDEO)

Neoficial, Borcea şi Turcu îi condamnă pe huligani. Oficial, FC Dinamo se spală pe mâini (VIDEO)

Neoficial, Borcea şi Turcu îi condamnă pe huligani. Oficial, FC Dinamo se spală pe mâini (VIDEO)
Sursa foto: cristi borcea
05 Mai 2009   •   17:05

Atitudinea înţelegătoare legată de steliştii atacaţi cu bolvani şi vehementă la adresa huliganilor care au fost autorii atacului indiferent de echipa cu care ţin s-a regăsit doar parţial în comunicatul oficial al clubului dinamovist. Cristi Borcea şi Vasile Turcu au condamnat cu duritate actul huliganic şi i-au "trimis" la închisoare pe cei vinovaţi. Comunicatul oficial al FC Dinamo a precizat că fanii proprii nu au avut nici o legătură cu cele întâmplate şi că se dezice total de evenimente.
Preşedintele executiv al clubului din Ştefan cel Mare, Cristi Borcea, a intervenit imediat după producerea evenimentelor şi a declarat că speră ca aceia care au aruncat cu bolovani în autocarul Stelei şi l-au rănit pe Pawel Golanski ar trebui să fie pedepsiţi crunt.

Vasile Turcu, vicepreşedinte al aceluiaşi club, nu i-a iertat nici el pe cei care au vandalizat autocarul care transporta lotul stelist către Buzău, unde va juca marţi seară cu Gloria.
"Astea sunt acte de vandalism, de huliganism. Dacă sunt de la noi, să fie pedepsiţi cu ani grei de puşcărie. Trebuie să se dea un exemplu o dată pentru totdeauna. Poţi să dai cu pietroaie în autocar? Se putea întâmpla orice! În România cred că s-a înţeles greşit democraţia şi numai cu parul se poate face ordine. Ăştia nu sunt suporteri, sunt huligani. Un suporter adevărat nu poate face aşa ceva. Dacă sunt jucători accidentaţi la Steaua, este normal să nu se joace meciul cu Gloria", a declarat Turcu pentru GspTV.
Comunicatul oficial al clubului Dinamo Bucureşti, emis după evenimentele petrecute în comuna Afumaţi, condamnă acţiunile de acest gen, dar subliniază clar că nu suporterii dinamovişti sunt cei vinovaţi.
?Clubul dinamo se dezice de evenimentele nefericite petrecute pe drumul spre Buzău. De menţionat că agresorul nu era suporterul lui Dinamo şi nu făcea parte din cele două microbuze. Atât noi cât şi suporterii noştri nu avem nicio implicaţie în acest nefericit incident. Considerăm că jucătorii sunt principalii actori si nu trebuie să se ajungă la fapte de genul acesta?
Din cealaltă parte, steliştii au fost scandalizaţi de cele întâmplate. Patronul clublui din Ghencea, Gigi Becali, este sigur că doar dinamoviştii puteau fi vinovaţi de atacul respectiv. Mai mult, latifundiarul lansează o ipoteză ameţitoare, cum că rivalii ar fi pus, chiar, la cale atacul cu destul timp înainte.
"Din câte ştiu eu galeria dinamovistă este responsbailă, nici nu avea altcineva cine să fie, nu face nimeni aşa ceva. Trebuie să fie băgaţi cu toţii la închisoare. Să-i bage pe toţi 16 care au fost de vină. Trebuie să aşteptăm să fie omorât un om ca să se ia măsuri? Ei erau pregătiţi, de unde aveau pietre? Este posibil să nu se joace meciul, aşa am înţeles. Jucătorii sunt afectaţi. O să vorbesc eu acum la LPF", a declarat Becali pentru sursa citată.
Starea psihică a jucătorilor este foarte proastă, a declarat după incident preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală. Oficialul stelist a negat, însă, că echipa "roş-albastră" ar dori totuşi să nu dispute marţi meciul, în ciuda faptului că jucătorii au fost afectaţi, după declaraţiile sale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Dinamo FC Steaua borcea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close