Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Nicolae Grigorescu va conduce CCA până la vară, delegările se trag la sorţi. Vedeţi aici deciziile FRF (VIDEO)

Nicolae Grigorescu va conduce CCA până la vară, delegările se trag la sorţi. Vedeţi aici deciziile FRF (VIDEO)

Nicolae Grigorescu va conduce CCA până la vară, delegările se trag la sorţi. Vedeţi aici deciziile FRF (VIDEO)
Sursa foto: mircea sandu
16 Apr 2009   •   14:09

Federaţia Română de Fotbal a răspuns la criza care s-a iscat în conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor după arestarea şi demisia lui Gheorghe Constantin şi Comitetul Executiv a decis cum îşi va desfăşura comisia activitatea până la sfârşitul campionatului. Practic, CCA va rămâne fără preşedinte dar Nicolae Grigorescu va exercita prerogativele acestei funcţii. De asemenea, delegările de arbitri la meciurile din Liga I se vor face prin tragere la sorţi, iar la Liga a II-a printr-un sistem computerizat.
Comitetul Executiv al FRF convocat joi de Mircea Sandu a luat decizii relativ prudente pentru a răspunde la criza din arbitraj. Nu a fost numit un nou preşedinte al CCA în locul lui Gheorghe Constantin, FRF validând multe din deciziile luate miercuri la nivel intern în CCA. Nicolae Grigorescu a primit prerogativele preşedintelui organizaţiei de la Marcel Lică, iar FRF a fost de acord ca fostul arbitru internaţional să exercite aceste funcţii până când se termină campionatul în curs. Celelalte persoane din conducerea CCA, Dan Petrescu, Marcel Lică (acum membru normal) sau Gheorghe Constantin (de la Suceava) vor rămâne pe posturile pe care le ocupă în tot acest timp.
FRF a aprobat parţial şi propunerile Comisiei privind regulile după care se vor face delegările pentru meciurile din ligile interne. Delegările pentru meciurile de Liga 1 se vor face aşa cum propusese Nicolae Grigorescu, adică prin tragere la sorţi. În cazul Ligii secunde, Comitetul Executiv al FRF nu i-a dat credit lui Grigorescu şi a adoptat o altă modalitate decât cea pe care acesta o spusese. Mircea Sandu a declarat la conferinţa de presă organizată la Casa Fotbalului că delegările în acest caz se vor face computerizat.

Arbitrii suspectaţi de luare de mită şi chemaţi la audieri de către DNA, Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean, Tiberiu Lajos şi Marcel Savaniu vor fi reţinuţi de la delegări cât timp va plana acest nor de incertitudine asupra corectitudinii lor. Cei care nu au fost luaţi în atenţie de DNA vor reveni, însă, începând cu etapa viitoare, în grila din care se aleg arbitrii pentru meciurile de Liga I.
Arestarea patronului echipei FC Argeş şi audierea mai multor arbitri pentru favorizarea acestui club nu a rămas fără efecte pentru piteşteni. Preşedintele FRF a anunţat că se va deschide o anchetă pe linie sportivă, iar Comisia de Disciplină a FRF va decide dacă trebuie luate măsuri împotriva FC Argeş.
După ce a făcut toate anunţurile, Mircea Sandu a continuat conferinţa oficială a FRF prin o serie de atacuri la adresa celor ce l-au atacat în mod personal. Astfel, Sandu nu i-a "iertat" pe unii jurnalişti incomozi, care i-au cerut demisia, dar şi pe fostul şef al CCA, Ion Crăciunescu şi pe Gheorghe Popescu, contracandidatul său pentru ultimele alegeri pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei. Despre fostul căpitan al echipei naţionale, Sandu a declarat simplu:
"Nu accept sfaturi deocamdată de la persoane care sunt cercetate penal".

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close