Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Noroc chior. Israel remizează în Elveţia şi România rămâne în urna a doua pentru Europene

Noroc chior. Israel remizează în Elveţia şi România rămâne în urna a doua pentru Europene

Noroc chior. Israel remizează în Elveţia şi România rămâne în urna a doua pentru Europene
Sursa foto: razvan lucescu
14 Oct 2009   •   23:40

România a încheiat grupa de calificare la Cupa Mondială din 2010 pe un şocant loc cinci, cu doar 12 puncte în zece meciuri. Cu toate acestea, avem noroc. România a rămas în urna a II-a valorică pentru extragerea grupelor preliminare al Campionatului European din 2012 datorită rezultatului din Elveţia, unde gazdele au remizat, 0-0, cu Israel. O victorie a celor din urmă ne trimitea în anonimatul grupei a III-a valorice.
Cu patru înfrângeri în zece partide, echipa naţională a României a suferit o cădere drastică în clasamentul FIFA, care în mod normal trebuia să ne ducă în urna a III-a la extragerea grupelor pentru calificarea la Europenele din Polonia şi Ucraina. Reprezentativa lui Lucescu a avut, însă, noroc, deoarece victoria cu Feroe, 3-1, de miercuri seară, coroborată cu rezultatul de 0-0 înregistrat în Elveţia - Israel, ne-a dus peste Ţara Sfântă în clasamentul FIFA. Poate nemeritat, cu siguranţă norocos.
Selecţionerul Lucescu s-a declart mulţumit la auzul aceste veşti, una la care poate că nu mai spera după ce România s-a prăbuşit urât la Belgrad sâmbătă.
"Un prim obiectiv mic, dar important, s-a împlinit în seara asta. Acela de a termina în urna a doua valorică. Ştiu că toată lumea a fost dezamăgită după meciul cu Serbia, dar primii au fost jucătorii. Trebuie să legăm un nucleu care să dea totul pe teren, dar pînă acolo, în condiţii de presiune maximă, mai avem mult de lucru.", a precizat Lucescu Jr. la sportro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Razvan Lucescu campionat european
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close