O nouă echipă de fotbal apare în București. Va avea un buget uriaș

09 Dec 2016   •   16:07
O nouă echipă de fotbal apare în București. Va avea un buget uriaș

Intr-o perioada in care Rapid este aproape de faliment, Dinamo abia a iesit din insolventa si Sportul Studentesc si Progresul practic nu mai exista, in Bucuresti va aparea o noua echipa de fotbal, ce-si propune sa fie o forta, noteaza Ziare.com.

CSM Bucuresti, clubul sustinut financiar din bani publici de Primaria Capitalei, isi doreste sa repete succesul de la handbal si in fotbal.

Astfel, presedintele CSM, Alin Petrache, a anuntat infiintarea unei sectii de fotbal, ce va avea si echipa de seniori.

CSM Bucuresti ar urma sa dispute meciurile pe National Arena, stadion aflat in proprietatea Primariei, si va avea un buget impresionant.

Petrache a mentionat ca a cerut dublarea bugetului pentru toate sectiile, care ar urma sa ajunga la 20 de milioane de euro pe an.

"Eu am cerut dublarea bugetului, care anul acesta a fost de 10 milioane de euro. Avem un primar si un Consiliu Local care inteleg foarte bine importanta sportului si nu cred ca vor fi probleme. In plus sunt aproape sa semnam niste contracte de sponsorizare avantajoase cu parteneri privati", a spus Petrache.

El a precizat ca este posibil ca noua echipa de fotbal CSM Bucuresti sa asimileze din grupele de juniori de la Rapid sau Sportul Studentesc.

Petrache a explicat apoi motivul pentru care nu ar trebui sa reprezinte o problema faptul ca CSM Bucuresti incaseaza anual sume uriase din bani publici.

"Clubul apartine Primariei, dar sportul apartine oamenilor. Noi trebuie sa facem in urmatorii ani un club foarte puternic. Eu sper ca si in Romania sa se faca o strategie nationala pentru sport pentru 20-30 de ani. O strategie elaborata de federatii, cluburi, specialisti si agreata de toate partidele politice. Altfel, risti sa o iei de la zero mereu. Din pacate, ne-am confruntat destul de des cu aceasta situatie", a adaugat Petrache.

CSM Bucuresti are in prezent 1.400 de sportivi legitimati, dar isi propune ca in patru ani sa ajunga la 15.000.

Cea mai mare performanta in cei zece ani de existenta este castigarea Ligii Campionilor la handbal feminin.
 

x close