Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Opt jucători de la Steaua au fost testaţi antidoping de ANAD

Opt jucători de la Steaua au fost testaţi antidoping de ANAD

Opt jucători de la Steaua au fost testaţi antidoping de ANAD
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    11 Oct 2012   •   10:38

Opt jucători de la Steaua au fost testaţi inopinat, miercuri, prin tragere la sorţi, de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), a anunţat liderul Ligii I, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial.

„FC Steaua Bucureşti anunţă faptul că, în cursul zilei de miercuri, echipa noastră a fost vizitată de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale Anti-Doping, care au efectuat un control inopinat la Stadionul Steaua. Este vorba despre o procedură de rutină, desfăşurată, de-a lungul unui sezon, în cazul fiecărui club de fotbal din ţara noastră”, se precizează în comunicatul grupării roş-albastre.

Cei opt fotbalişti testaţi au fost Raul Rusescu, Andrei Prepeliţă, Stefan Nikolic, Novak Martinovic, Paul Pârvulescu, Tiberiu Bălan, Răzvan Stanca şi Lucian Filip, iar principala noutate a reprezentat-o faptul că, în premieră, jucătorilor le-au fost luate şi probe de sânge, pe lângă obişnuitele probe de urină.

În încheierea comunicatului se precizează că „clubul nostru a fost felicitat, de-a lungul anilor, atât de către reprezentanţii ANAD, cât şi de către UEFA, pentru profesionalismul dovedit şi pentru faptul că, la fiecare testare anti-doping, rezultatele analizelor au fost negative”.

Steaua este lider în Liga I după 11 etape disputate, cu 28 de puncte, trei mai multe decât Pandurii Tg. Jiu, următoarea clasată, şi 9 meciuri câştigate.

După ultima etapă de campionat, în care formaţia antrenată Laurenţiu Reghecampf a învins cu 1-0 pe CFR Cluj, au apărut mai multe aluzii că jucătorii stelişti s-ar dopa.

Cel care a dat tonul a fost finanţatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, care a declarat că „au un tempo peste toţi adversarii. Nu ştiu ce le fac de-şi revin aşa după fiecare meci în care dau totul”.

Reacţia lui Gigi Becali nu s-a lăsat aşteptată. „Să ceară anti-doping cine vrea. Aş permite eu aşa ceva vreodată? Ar permite Mihai Stoica aşa ceva? Cum să faci asta la Steaua? E sinucidere! Faci clubul de râs. Eu cred că nici jucătorii n-ar permite asta. Dar la Steaua aşa ceva nu se poate întâmpla”, a spus, evident iritat, patronul stelist.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close