Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Ovidiu Ioanițoaia: Brâncuși al fotbalului

Ovidiu Ioanițoaia: Brâncuși al fotbalului

Ovidiu Ioanițoaia: Brâncuși al fotbalului
21 Oct 2018   •   21:05

Cum îl știu de când era junior, iar mai târziu am însoțit-o pe Craiova Maxima în marșul ei european din 1983, firește că am strâns numeroase amintiri despre Ilie Balaci.

Alintat Minunea Blondă, acesta e socotit unul dintre cei mai talentați jucători români din istorie. E așezat de regulă lângă Nicolae Dobrin și Gică Hagi, pe același soclu. La întrebarea care dintre cei trei a fost mai mare?, iubitorii balonului rotund răspund diferit. Nu puțini încep cu Balaci și-l includ pe lista „nemuritorilor”.

La dispariția lui Ilie, cu atât mai tristă cu cât s-a petrecut nedrept de repede, relatez o întâmplare din epoca în care se retrăsese de pe gazon. Deci, pentru Revelionul 2000, am mers în Dubai, fără să realizez că Balaci antrenează în regiune, la Al Ain. L-am văzut însă la televizor și, deși nu plănuisem nimic, i-am propus un interviu. Deși am dat cu greu de Ilie, a părut bucuros că mă aude. M-a poftit să stăm de vorbă. „Eu nu pot veni deoarece am antrenament diseară, dar trimit o mașină să te aducă. Sunt vreo 130 de kilometri de-aici”, a zis.

Citește textul emoționant al lui Ovidiu Ioanițoaia.

Fostul mare fotbalist Ilie Balaci a decedat, duminică, la vârsta de doar 62 de ani.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close