Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Prietenul românilor, grecul Kyros Vassaras, va arbitra România - Serbia la Constanţa

Prietenul românilor, grecul Kyros Vassaras, va arbitra România - Serbia la Constanţa

Prietenul românilor, grecul Kyros Vassaras, va arbitra România - Serbia la Constanţa
Sursa foto: Kyros Vassaras
04 Feb 2009   •   15:02

România va juca, pe 28 martie, un meci crucial pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2010, în compania Serbiei. Deşi a arătat un joc destul de slab în aceste prelimiarii, elevii lui Victor Piţurcă au un motiv de îngrijorare în minus, arbitrul partidei fiind unul care nu a defavorizat niciodată echipele româneşti.
FIFA a decis ca partida care se va desfăşura pe stadionul "Farul" din Constanţa începând cu ora 20:15 în data de 28 martie, să fie condusă de o brigadă de arbitri din Grecia, alcătuită din "centralul" Kyros Vassaras, asistenţii Dimitrios Saraidaris şi Christos Gennaios şi abritrul de rezervă Anastasios Kakos, precizează Mediafax. Observatorul acestei partide va fi din Malta, Victor Mintoff, iar Comisar FIFA va fi din Anglia, Adrian Titicombe.
Grecul Vassaras este un arbitru recunoscut la nivel mondial, cu drept de a conduce partide în cele mai înalte faze ale competiţiilor din "sportul rege". Cu toate acestea, el este cunoscut în România pentru gafa pe care a comis-o în favoarea "tricolorilor" la meciul cu Olanda, câştigat cu 1-0, rezultat ce a dus, practic, România la Campionatul European din 2008. Atunci, el a validat greşit un gol înscris de fundaşul Dorin Goian, care a trimis balonul în poartă dintr-o poziţie de offside. Kyros Vassaras a mai arbitrat, în 2006, meciul din "optimile" Cupei Uefa, din prima manşă, disputat de Rapid împotriva echipei germane SV Hamburg. Atunci "giuleştenii" au obţinut una din cele mai importante victorii din ultimii ani, câştigând cu 2-0 prin golurile lui Daniel Niculae şi Mugurel Buga.
Forul fotbalistic mondial a stabilit, de asemenea, că partida jucată la patru zile după cea cu Serbia, pe 1 aprilie, în Austria, va fi condusă de o brigadă din Scoţia. Meciul care va avea loc pe stadionul "Worthersee" din Klaugenfurt va fi arbitrat de Craig Alexander Thompson (arbitru central), Tom Hugh Murphy, Martin Cryans (arbitri asistenţi) şi William Collum (arbitru de rezervă), conform sursei citate.
Foto: www.daylife.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close