Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Puncte da, spectacol "ba" pentru CFR Cluj în meciul din Buzău, cu Gloria: 0-1 (VIDEO)

Puncte da, spectacol "ba" pentru CFR Cluj în meciul din Buzău, cu Gloria: 0-1 (VIDEO)

Puncte da, spectacol "ba" pentru CFR Cluj în meciul din Buzău, cu Gloria: 0-1 (VIDEO)
Sursa foto: yssouf kone
07 Mar 2009   •   20:11

Campioana CFR Cluj a profitat de egalul lui Dinamo, 1-1 cu Gaz Metan Mediaş, şi s-a apropiat la patru puncte de primul loc. Ardelenii s-au impus destul de greu într-o partidă în care şi gazdele, "lanternă roşie" şi fără victorie în campionat, au avut destule ocazii, în special prin senegalezul Mansour. Unicul gol al meciului a fost marcat de Kone în minutul 53.
Minutul 9 a adus prima ocazie mare a meciului, după o fază care a plecat din gheata mijlocaşului Dani. Acesta i-a pasat lui Kone, coborând în ajutorul liniei de mijloc, atacantul preluând mingea, întorcând un adversar lu şutând de la 20 de metri pe poartă fulgerător, dar peste. Gazdele au ripostat în minutul 17, atunci când au construit o fază pe partea dreaptă şi au centrat mingea în centrul careului la Mansour, care a câştigat duelul aerian cu Cadu, dar a trimis peste poarta lui Nuno Claro.
Nici acest meci nu a scăpat de controverse, minutul 24 aducând o fază în care, la un corner, Dani a atins mingea cu mâna în propriul careu. Mijlocaşul se afla în săritură cu mâna mult depărtată de corp, iar mingea l-a lovit după ce a fost deviată de un forbalist buzoian. Într-o primă repriză extrem de animată, Dubarbier a intrat şi el în sarabanda ratărilor şi, după un contraatac ca la carte al CFR-ului a scăpat singur cu Mincă, dar a trimis pe lângă poartă.
Gueye Mansour a considerat că nu s-a văzut prea mult în meciul de sâmbătă şi, astfel, a decis să scoale tribunele în picioare cu două ratări de zile mari. Prima a venit în minutul de prelungiri al primei reprize, când, după un corner, a reluat mingea din careu şi a şutat cu forţă. Nuno Claro n-a fost păcălit, şi a respins, iar echipele au intrat la cabine cu acelaşi scor care se înregistra în primul minut al partidei. A doua ratare a venit după o acţiune solitară pe partea stângă, urmată de un şut pe lângă poartă.
CFR nu avea, însă, de gând să piardă cele trei puncte şi a marcat, în minutul 53, prin Yssouf Kone, atacantul venit pentru Champions League de la Rosenborg marcând după o acţiune prelungită a echipei lui Ales Jindra şi Duşan Uhrin. Kone şi Dubarbier au încercat, pe rând, să şuteze la poarta lui Mincă, dar n-au reuşit să treacă de fundaşii gazdelor. Degajarea acestora a ajuns, însă, tot la clujeni, iar Kone a marcat cu un şut din unghi de pe drepta, care a trecut încet pe lângă portar şi s-a strecurat în poartă.

Repriza secundă a adus mai mult ratări ale formaţiei campioane, gazdele acuzând din plin şocul primirii golului. Mai întâi Kone, apoi Dubarbier, au trecut pe lângă majorarea scorului şi meciul se termina cu scorul de 0-1. Chiar dacă nu s-a mai marcat, meciul nu era încheiat, iar micuţul argentinian Dubarbier a avut un acces de violenţă, lovindu-l cu cotul în cap pe Luis Dias, fiind imediat eliminat de arbitru.

CFR Cluj joacă etapa viitoare în Gruia, cu Rapid, urmând să fie lipsită de aportul lui Dubarbier. Problemele giuleştenilor sunt şi mai mari, însă, ei avându-i pe Maftei, Marius Constantin şi Fernandes, toţi fundaşi, suspendaţi pentru meciul din etapa 20.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close