Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rapid este prima semifinalistă a Cupei României, după 2-0 cu Pandurii Tg. Jiu

Rapid este prima semifinalistă a Cupei României, după 2-0 cu Pandurii Tg. Jiu

Rapid este prima semifinalistă a Cupei României, după 2-0 cu Pandurii Tg. Jiu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    07 Dec 2011   •   20:49

Două goluri marcate în repriza a doua de Marcos Antonio şi Ştefan Grigorie au adus victoria Rapidului în faţa celor de la Pandurii Tg. Jiu, scor 2-0, şi calificarea formaţiei lui Răzvan Lucescu în semifinalele Cupei României.

 
Prima ocazie a meciului din Giuleşti a fost irosită de grojeni, prin Batin, în minutul 2, replica gazdelor venind din partea lui Pancu şi Alexa, blocaţi excelent de Mingote la două lovituri de colţ. Portarul Pandurilor s-a mai remarcat o dată înainte de pauză, când a scos cu dificultate şutul lui Grigore de la 20 de metri.
 
Fără să impresioneze, Rapid ar fi putut intra la vestiare în avantaj, dacă arbitrul Cristi Balaj, altfel foarte bun, ar fi dictat penalty la faultul comis de Chiricheş asupra lui Grigore în minutul 40.
 
Ritmul partidei nu a fost deosebit nici în partea a doua, dar giuleştenii au reuşit totuşi să deschidă scorul, în minutul 58, când Marcos Antonio a deviat centrarea din lovitură liberă a lui Deac suficient cât să-l păcălească pe Mingote.
 
Herea a avut şansa de a face 2-0 cu 20 de minute înainte de final, când a tras în bară după o acţiune personală, înainte ca elevii lui Grigoraş să rateze două bune ocazii prin Batin, lovitură de cap puţin pe lângă, după o centrare excelentă a lui Cardoso, şi Lemnaru, al cărui şut din interiorul careului a fost scos de sub bară de Coman.
 
În minutul 79, Ştefan Grigorie a dublat avantajul echipei lui Lucescu jr, cu o execuţie superbă de la marginea careului, şi a pecetluit astfel soarta calificării, deşi Batin ar fi putut oferi mai mult dramatism finalului, dar nu a profitat de o ieşire greşită a lui Coman la un corner şi a trimis pe lângă din faţa porţii goale.
 
Rapid: D. Coman - V. Creţu, M. Antonio, Oros, Bozovic - N. Grigore, Alexa, Herea - M. Roman (Teixeira 76), Pancu (Grigorie 50), Deac (Sburlea 89)
 
Pandurii: Mingote - Ad. Rusu, Chiricheş, Viera, Al. Vlad (A. Grigoraş 85) - Cl. Voiculeţ, Pintilii, Nistor (Lemnaru 35) - Al. Maxim, Batin, Cardoso (C. Cristea 83).
 

×
Subiecte în articol: Rapid Pandurii Tg. Jiu Cupa Romaniei
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close