Răzvan Lucescu: „Evoluţiile lui Mutu şi Marica vor fi foarte importante”

de Antena3.ro    |    03 Iun 2011   •   10:11
Răzvan Lucescu: „Evoluţiile lui Mutu şi Marica vor fi foarte importante” Foto: Intact Images

Înaintea meciului decisiv cu Bosnia, din preliminariile Campionatului European din 2012, care va avea loc vineri, pe stadionul Giuleşti, de la ora 21, Răzvan Lucescu aşteaptă un o evoluţie cât mai bună din partea celor doi atacanţi ai naţionalei şi speră că echipa sa nu va mai repeta greşelile de la Zenica.

 
În Bosnia, problema noastră a fost că nu am avut încredere şi de aici a plecat totul, pentru că astfel le-am permis să vină peste noi. Dacă nu vom repeta greşelile din acel meci, lucrurile vor fi mai simple pentru noi. Vom avea şi publicul de partea noastră, iar adversarii noştri vor simţi o presiune mai mare. Foarte importante vor fi evoluţiile celor doi oameni din atac, Mutu şi Marica, doi fotbalişti care ne pot rezolva fazele din ofensivă”, a declarat selecţionerul.
 
Lucescu a ţinut să le răspundă şi celor care consideră partida cu Bosnia drept meciul unei generaţii: „Este un meci de trei puncte pe care trebuie să-l câştigăm pentru a merge mai departe cu şanse de calificare. Dacă nu vom câştiga, şansele noastre vor fi egale cu zero. Este meciul acestei echipe, nu al unei generaţii”.
 
Inevitabil, s-a discutat şi despre cine va fi căpitanul naţionalei după retragerea lui Cristi Chivu. „Banderola nu e o luptă de orgolii, înseamnă ceva important. Căpitanul trebuie să fie un om de grup, care să dea încredere, să mobilizeze jucătorii în momentele dificile. O să decid înainte de meci”, a spus antrenorul tricolorilor.

x close