Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Răzvan Lucescu îl acuză de laşitate pe Borcea, după ce oficialul dinamovist a criticat selecţia la Naţională

Răzvan Lucescu îl acuză de laşitate pe Borcea, după ce oficialul dinamovist a criticat selecţia la Naţională

Răzvan Lucescu îl acuză de laşitate pe Borcea, după ce oficialul dinamovist a criticat selecţia la Naţională
01 Sep 2009   •   21:18

Selecţionerul naţionalei României, Răzvan Lucescu, i-a răspuns lui Cristi Borcea, unul dintre conducătorii echipei Dinamo, după ce acesta a contestat unii dintre jucătorii convocaţi la echipa naţională, supărat că Marius Niculae sau Andrei Cristea nu au avut loc de ei.

Considerând că lumea e a dinamoviştilor după victoriile de la Liberec şi din Ghencea, Cristi Borcea l-a acuzat pe Răzvan Lucescu că îşi arată sentimentele faţă de jucătorii cu care a lucrat în trecut şi în ignoră pe spartanii lui. Culmea este că Borcea, acuzat în trecut că îşi promovează finii la Dinamo, i-a reproşat chiar acest lucru selecţionerului: "Nu trebuie să-şi ia toţi finii la naţională. Are patru fini şi pe toţi i-a luat la echipa naţională".

Răzvan Lucescu a declarat la GSpTV că atacul lui Borcea este unul plin de laşitate, în condiţiile în care România se pregăteşte pentru două meciuri importante cu Franţa şi Austria, în preliminariile pentru CM 2010. "Înseamnă că nu este român. Nu este normal ca un conducător de club, înaintea unui astfel de meci, să atace jucătorii convocaţi de mine. Eu aştept de la aceşti jucători să intre pe teren foarte bine pregătiţi din punct de vedere psihic", a spus Răzvan Lucescu.

Selecţionerul a mai explicat încă o dată cirteriile prin care un jucător este chemat la echipa naţională: "valoarea şi experienţa jucătorului, forma sportivă în care se află şi modul în care s-au comportat în trecut la echipa naţională, dacă este cazul".

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a fost mai virulent la adresa lui Cristi Borcea. "Cristi Borcea ar trebui să-şi controleze declaraţiile. E inadmisibil să faci astfel de consideraţii la adresa jucătorilor echipei naţionale. Nu aşa procedează un conducător de club adevărat. Ar trebui să vadă cum se comportă jucătorii de la clubul lui şi după aceea să comenteze. Răzvan Lucescu este cel care decide selecţia. Înţeleg că şefii de cluburi vor să le crească valoarea jucătorilor prin prezenţa lor la naţională, dar aceste lucruri nu se vor petrece atât timp cât eu voi fi la FRF", a spus Lupescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close