Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România a remizat la Tirana şi a terminat pe locul 3 în preliminariile EURO 2012

România a remizat la Tirana şi a terminat pe locul 3 în preliminariile EURO 2012

România a remizat la Tirana şi a terminat pe locul 3 în preliminariile EURO 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    11 Oct 2011   •   23:00

România a încheiat la egalitate ultimul meci din preliminariile Campionatului European din 2012, scor 1-1, cu Albania, la Tirana, şi a încheiat grupa D pe locul 3, în spatele Franţei şi Bosniei. Gazdele au deschis scorul în prima repriză, prin Salihi, remiza fiind adusă în minutul 77 de Luchin.

 
Victor Piţurcă a trimis pe teren o formulă de echipă dacă nu surprinzătoare, măcar neaşteptată. Silviu Lung jr. a fost titularizat în poartă, Goian a revenit în centrul apărării alături de Tamaş, Luchin şi Latovlevici au evoluat din primul minut în cele două benzi ale defensivei, Cociş i-a luat locul accidentatului Sânmărtean la mijloc, iar Torje a fost lăsat pe bancă, selecţionerul preferându-l pe Bănel Nicoliţă.
 
România a avut însă o primă repriză oribilă, în care a părut o echipă formată din jucători care evoluează pentru prima oară împreună. În aceste condiţii, gazdele au dominat clar şi, după ce Lila a ratat prima ocazie importantă a meciului, Salihi a deschis scorul în minutul 24, cu o lovitură de cap, în urma unui corner la care Lung a ieşit neinspirat.
 
Albanezii se puteau desprinde până la pauză, dar Roshi, în două rânduri, şi Salihi, singur cu poarta goală, după o respingere în faţă a goalkeeperului român, nu au găsit spaţiul porţii.
 
„Tricolorii” au dat primele semne de viaţă abia după o oră de joc, atunci când Mutu a executat înşelător o lovitură liberă, mingea trecând puţin pe lângă. Piţurcă a fosţat cu Bogdan Stancu şi Torje, care au intrat în locul lui Marica, respectiv Nicoliţă, însă tot Mutu a fost aproape de gol, dar şutul său de la marginea careului nu a prins spaţiul porţii.
 
Atacantul Cesenei s-a transformat în pasator, în minutul 67, lansarea sa pentru Bogdan Stancu fiins irosită prea uşor de fostul atacant al Stelei. Momentele mai bune ale României au fost în cele din urmă concretizate şi pe tabelă, tot în urma unui corner, cu 13 minute înainte de final. Torje a executat la colţul scurt, Cociş a prelungit în faţa porţii, iar Luchin a marcat din alunecare, înscriind primul său gol la naţională. Un gol prin care ruşinea primei înfrângeri în faţa Albaniei după 63 de ani a fost evitată şi care pune capăt unei campanii de calificare soldate cu un nou eşec.
 
Albania: Ujkani - Lila, Dallku, L. Cana, Roshi (Muzaka 77), Lilaj, Lala, Teli, Salihi, Bakaj (Hyka 67), Bogdani (Januzi 46)
 
România: S. Lung - Tamaş, Bourceanu, C. Lazăr (G. Bucur 88), Marica (Stancu 49), Mutu, Latovlevici, D. Goian, Nicoliţă (Torje 64), Luchin, Cociş.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close