Antena 3 CNN Sport Fotbal intern S-a întors norocul împotriva "câinilor". Dinamo pierde în minutul 89 la Mediaş, scor 1-0

S-a întors norocul împotriva "câinilor". Dinamo pierde în minutul 89 la Mediaş, scor 1-0

S-a întors norocul împotriva "câinilor". Dinamo pierde în minutul 89 la Mediaş, scor 1-0
Sursa foto: eric
26 Sep 2009   •   17:51

Formaţia care îşi datorează prezenţa în Liga I retrogradării Argeşului, Gaz Metan Mediaş, a produs prima mare surpriză a etapei. Medieşenii au învins Dinamo în Ardeal, cu un gol înscris de Eric în minutul 89. Ironia sorţii pentru echipa lui Bonetti care, etapa trecută, învinsese Unirea Urziceni cu un gol înscris de Torje în minutul 94.
Dinamo mergea la Mediaş pentru a obţine trei puncte în faţa unei echipe pe care nu o bătuse de nouă ani. Chinuită serios de Gaz Metan sezonul trecut, Dario Bonetti a mizat pe experienţa lui Claudiu Niculescu pentru a contracara apărarea atentă comandată de antrenorul advers Cristi Pustai. Acesta, ?fript? atunci când a încercat să atace Steaua, a încercat cu Dinamo un joc de aşteptare.
Începutul de meci i-a aparţinut lui Claudiu Niculescu. Atacantul care a şi declarat de curând că nu este mulţumit cu şansele primite, a trimis puternic, dar pe centrul porţii două lovituri libere de la distanţă şi l-a bâlbâit inexplicabil într-o altă fază, după o pasă excelentă a lui Andrei Cristea peste apărarea Gazului.
Medişenii au trecut cu bine peste începutul de partidă dar nu s-au aventurat în ofensivă au avut foarte puţine acţiuni utile, şutul de la 20 de metri al lui Eric fiind una dintre puţinele ocazii. La poarta cealaltă, Hoban a trecut pe lângă autogol iar Torje a trimis un vole de toată frumuseţea spre poarta lui Buchta, chiar înainte de pauză, dar portarul medieşean a respins cu succes.
Repriza a doua a fost mai puţin animată decât era de aşteptat în condiţiile în care alb-roşiii, cu siguranţă, nu se mulţumeau cu o remiză. Bonetti a încercat să îşi revigoreze ofensiva prin introducerea lui Alexe în locul lui Niculescu, iar tânărul de 18 ani a fost foarte aproape de a-şi izbăvi echipa, dar norocul a fost de partea echipei lui Pustai.
Ocaziile clare ale dinamoviştilor, aşteptate în aceste condiţii, s-au lăsat aşteptate iar finalul partidei s-a apropiat aproape pe nesimţite. Dinamo nu a reuşit să forţeze pe ultima sută de metri şi jocul părea că se va termina tern, dar Eric a detonat bomba în minutul 89, înscriind când nu se mai aştepta nimeni după o ieşire slabă din poartă a lui Dolha. Mingea, deviată după un contact între ?Ema? şi Silvăşan, a ajuns la Eric, iar brazilianul a profitat din plin.
Dinamo rămâne cu 13 puncte şi rivalele ei se pot distanţa la trei puncte de ?câini? după jocurile pe care le au de disputat în acestă etapă.
Echipele trimise în teren de Pustai şi Bonetti
Gaz Metan: Buchta - Nohai, Lazăr, Markovic, Hoban - Todea, Kubala - Muntean, Eric, Pârvulescu - Cr. Bud
Rezerve: Vâtcă, Akaky, Kratochvil, Silvăşan, Marovic, Buzean, Dudiţă.
Dinamo: Dolha - Scarlatache, Moţi, L. Goian, Pulhac - Torje, N'Doye, D. Kone, Ad. Cristea - Cl. Niculescu, An. Cristea.
Rezerve: Curcă, Molinero, Boştină, Zicu, Ze Kalanga, Diabate, Alexe.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Dinamo Gaz Metan Medias Liga I surpriza
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close