Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Sancţionaţi! Dinamo joacă un meci cu stadionul gol din cauza mesajelor rasiste ale ultraşilor (FOTO)

Sancţionaţi! Dinamo joacă un meci cu stadionul gol din cauza mesajelor rasiste ale ultraşilor (FOTO)

Sancţionaţi! Dinamo joacă un meci cu stadionul gol din cauza mesajelor rasiste ale ultraşilor (FOTO)
Sursa foto: galerie dinamo
23 Apr 2009   •   20:59

Dinamo a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a FRF să joace un meci acasă cu tribunele goale după ce suporterii săi au afişat mesaje cu caracter considerat rasist la meciul cu Rapid, scor 4-2, din "sferturile" Cupei României. "Câinii" vor trebui să joace, astfel, fără spectatori la meciul de acasă cu CFR Cluj, şi clubul va trebui să plătească o amendă de 60.000 de euro pentru incindente din partida de la Piteşti.
Decizia comisiei vine după ce clubul Rapid a depus un memoriu la FRF, conducătorii clubului fiind convinşi că trebuie luate măsuri după ce s-au afişat bannerele respective şi s-au scandat lozinci cu caracter obscen la adresa membrilor etniei rrome, asociată de mulţi ultraşi cu clubul Rapid. Echipa de sub Podul Grant, în schimb, nu a fost sancţionată în nici un fel după ce au fost analizate evenimentele de la Dinamo - Rapid 4-2.

Fanii "roş-albaştri" au afişat următoarele lozinci:
?Din nou pe stadion miroase a esenţă de rom?, ?Vrabia mălai visează?, ?Nu toţi ţiganii sunt rapidişti, dar toţi rapidiştii sunt ţigani?, ?Dar suntem români, asta e esenţa care face diferenţa!?
Nici scandările dinamoviştilor nu au fost amicale: ?Cât e scorul, ciorilor??, ?Noapte bună, ciorilor!?, ?Zburaţi acasă!?, ?Antonescu de trăia, pe ţigani îi omora?, au scandat ultraşii din galeria lui Dinamo.
"Sunteţi nebuni! E incredibil, nu se poate aşa ceva! Ce decizie e asta? E adevărat, sunteţi siguri? Staţi să vorbesc şi eu cu delegaţii noştri. Vom face apel. Nu se poate aşa ceva! Incredibil, incredibil, incredibil!", a declarat preşedintele executiv al lui Dinamo la aflarea veştii, potrivit prosport.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Dinamo FC Rapid ultrasi
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close