Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Săptămână de vis pentru Dinamo, care a învins Steaua cu 1-0 în derby-ul Ligii I

Săptămână de vis pentru Dinamo, care a învins Steaua cu 1-0 în derby-ul Ligii I

Săptămână de vis pentru Dinamo, care a învins Steaua cu 1-0 în derby-ul Ligii I
30 Aug 2009   •   22:44

Victoria uluitoare de la Liberec le-a dat mai degrabă aripi jucătorilor alb-roşii, decât i-a obosit, şi Dinamo a reuşit, duminică, să câştige eternul derby al Ligii I, chiar pe terenul Stelei. Dinamo a învins cu 1-0, singurul gol al partidei fiind marcat de Gabriel Tamaş, şi a încheiat astfel o săptămână de vis, în care elevii lui Dario Bonetti s-au calificat şi în grupele Europa League.

Eternul derby, ajuns la episodul 121, a început cu un moment de pauză, din cauza unor torţe aruncate pe teren de galeria Stelei, una dintre ele trecând chiar puţin pe lângă capul lui Tătăruşanu, şi a continuat cu ocazii bune pentru Dinamo: Torje şi-a făcut prea lung o minge când a scăpat singur cu portarul în minutul 4, iar Marius Niculae nu a profitat de o ciocnire între Tătăruşanu şi Baciu, în minutul 10.

Steaua şi-a trecut şi ea în cont o ocazie bună în minutul 16, când Dolha a respins extraordinar lovitura de cap a lui Onicaş, dar Dinamo avea să deschidă scorul şapte minute mai târziu, în urma unei faze fixe, dar şi dintr-o fază suspectă de ofsaid. Adrian Cristea a executat un corner, Lucian Goian a recentrat, iar căpitanul Tamaş a trimis în plasă, profitând de ieşirea neinspirată a portarului Tătăruşanu.



Dinamo a început repriza secundă cu o mare ocazie de gol, când Adrian Cristea a pătruns în careu şi doar intervenţia lui Tătăruşanu a salvat golul. Steaua a presat continuu, fără să reuşească să pună în în pericol poarta lui Dolha de prea multe ori, în timp ce Dinamo a făcut un excelent joc de conservare a rezultatului. A fost în final o victorie meritată a dinamoviştilor, care şi-au demonstrat încă odată supremaţia în meciurile directe cu Steaua: în cele 121 de derby-uri, Steaua a reuşit 34 de victorii, Dinamo 42, iar 45 s-au terminat la egalitate.

Au evoluat echipele:

Steaua: 12. Tătăruşanu - 4. Golanski, 17. Baciu (31. Ninu '26), 24. Ghionea, 18. P. Marin - 25. Onicaş (10. Grzelak '46) - 7. Szekely (21. Ochiroşii '62), 19. A. Ionescu, 16. Nicoliţă - 11. Surdu, 9. Kapetanos. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Dinamo: 12 Dolha ? 25. Scarlatache, 30. Tamaş, 18. L. Goian, 3. Pulhac - 20. Ad. Cristea (7. Zicu '71), 29. N?Doye, 6. Rus, 22. Torje (2. Diabate '83) - 17. Andrei Cristea, 9. M. Niculae (10. Dănciulescu '71). Antrenor: Dario Bonetti.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti Dinamo Bucuresti Liga I
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close