Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Săpunaru a fost desemnat cel mai bun jucător român, la Gala Fotbalului Românesc

Săpunaru a fost desemnat cel mai bun jucător român, la Gala Fotbalului Românesc

Săpunaru a fost desemnat cel mai bun jucător român, la Gala Fotbalului Românesc
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    09 Dec 2011   •   11:24

Cristi Săpunaru, fundaşul lui FC Porto şi al echipei naţionale, a primit premiul pentru cel mai bun jucător din 2011, în cadrul celei de-a 15-a ediţii a Galei Fotbalului Românesc, organizată de Uniunea Naţională a Antrenorilor de Fotbal, Clubul Sportiv al Jurnaliştilor şi Asociaţia Fotbaliştilor Români, informează Mediafax.

Fostul jucător al Rapidului a avut parte de un an extraordinar cu FC Porto, cucerind titlul Portugaliei şi trofeul Europa League la finalul sezonului precedent.

În cadrul aceleiaşi gale, stelistul Ciprian Tătăruşanu a fost desemnat cel mai bun portar, gălăţeanul Sergiu Costin a primit premiul pentru cel mai bun fundaş, în timp ce rapidiştii Ovidiu Herea şi Daniel Pancu au fost aleşi cel mai bun mijlocaş, respectiv cel mai bun atacant.

Un alt jucător al giuleştenilor, brazilianul Marcos Antonio, a fost desemnat cel mai bun starnier din Liga I, iar Cristi Balaj a fost numit cel mai bun arbitru.

Deşi evoluţia Oţelului în Liga Campionilor a lăsat de dorit, oamenii care au fost artizanii primului titlu din istoria clubului, Dorinel Munteanu şi Marius Stan, au plecat acasă cu trofeele pentru cel mai bun antrenor, respectiv cel mai bun preşedinte. Un alt reprezentant al gălăţenilor, mijlocaşul Ionuţ Neagu, a fost desemnat revelaţia anului.

Au mai primit premii Florin Halagian (pentru întreaga carieră), Ioan Horoba (premiul de excelenţă pentru întreaga activitate de conducător de club), Dumitru Pelican (premiul de excelenţă pentru întreaga activitate de jurnalist), Romeo Stâncan (premiul de excelenţă pentru întreaga carieră în arbitraj), Aurică Beldeanu (premiul de excelenţă pentru întreaga activitate ca fotbalist), şi Dan Petrescu (pentru reprezentarea fotbalului românesc în Europa).

Emil Hossu-Longin a fost desemnat cel mai bun ziarist-comentator-analist, Rapid a fost premiată pentru cea mai sportivă galerie, în timp ce emisiunea Minutul 91 a primit trofeul pentru cea mai bună emisiune sportivă.


×
Subiecte în articol: FC Porto
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close