Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Sorin Ghionea: "Am sânge şi caracter de căpitan"

Sorin Ghionea: "Am sânge şi caracter de căpitan"

Sorin Ghionea: "Am sânge şi caracter de căpitan"
Sursa foto: Sorin Ghionea
23 Ian 2009   •   10:01

Vicecampioana României, Steaua Bucureşti, este în plină căutare a unui nou căpitan după plecarea lui Mirel Rădoi la gruparea saudită Al-Hilal. Favoritul vestiarului pentru poziţia de lider pare a fi fostul căpitan secund al echipei din vremea lui Rădoi, fundaşul Sorin Ghionea.
Jucătorul de 29 de ani este cel mai vechi membru al lotului grupării roş-albastre, şi are cele mai mari şanse de a deveni noul lider al vestiarului, alături de Dorin Goian, Petre Marin şi George Ogăraru. Varianta Ovidiu Petre a fost, şi ea, vehiculată. Probabil singurul lucru care a împiedicat alegerea unui căpitan până acest moment a fost situaţia ingrată de a trebui să negocieze în diverse privinţe, cum ar fi cuantumul primelor, cu patronul Gigi Becali, responsabilitate pe care nu şi-o doreşte nimeni.
În situaţia în care unele voci au început, deja, să afirme că jucătorii fug de banderola de căpitan, Ghionea a declarat pentru gsp.ro:
"Căpitanul va fi stabilit de colectiv, iar cel care va primi banderola va trebui să o poarte cu mândrie şi cu fruntea sus. Eu, unul, am sânge de căpitan, caracter de lider şi sunt mândru când o am pe braţ."
"Nu a fost şi nu este nimeni tiran la Steaua! Şi noi, fotbaliştii, suntem oameni şi avem sentimente, simpatii sau antipatii. Dar asta nu înseamnă că suntem tirani.", a adăugat fundaşul atunci când a fost întrebat dacă fostul căpitan, Mirel Rădoi, era văzut ca un tiran în vestiarul Stelei.
Sorin Ghionea este în lotul echipei din Ghencea începând cu 2003, între timp evoulând un sezon şi la Oţelul Galaţi, unde a fost împrumutat în sezonul 2004-2005. Fundaşul central are, de asemenea, 13 prezenţe pentru prima reprezentativă a României, el marcând şi un gol pentru "naţională".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Steaua
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close