Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua a obţinut a 90-a victorie în cupele europene. Înfrângerea cu numărul 30 pentru Rapid

Steaua a obţinut a 90-a victorie în cupele europene. Înfrângerea cu numărul 30 pentru Rapid

Steaua a obţinut a 90-a victorie în cupele europene. Înfrângerea cu numărul 30 pentru Rapid
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    04 Noi 2011   •   11:15

Succesul obţinut joi seară de Steaua, 4-2 cu Maccabi Haifa, nu reprezintă doar prima victorie a unei echipe româneşti pe Naţional Arena, ci şi al 90-lea meci câştigat de roş-albaştrii în cupele europene, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

 
De asemenea, este pentru prima oară de la victoria Unirii Urizeni cu Glasgow Rangers, în deplasare, scor 4-1, când o echipă românească înscrie de cel puţin patru ori într-un meci din faza grupelor într-o cupă europeană.
 
În afara acestor două cazuri, tot Steaua mai reuşise de trei ori acest lucru: 7 decembrie 1994, Hajduk Split - Steaua 1-4 (Liga Campionilor); 20 octombrie 2005: Steaua - RC Lens 4-0 (Cupa UEFA); 13 septembrie 2006, Dinamo Kiev - Steaua 1-4 (Liga Campionilor).
 
Două cifre rotunde, din păcate negative, atinse de Rapid în competiţiile continentale, după eşecul din Polonia, 1-3 cu Legia Varşovia. Giuleştenii au ajuns la cea de-a 30-a înfrângere în cupele europene şi au primit golul cu numărul 100, înscris de Miroslav Radovici, în minutul 69.
 
În schimb, FC Vaslui a urcat pe locul 7 în ierarhia all-time a echipelor româneşti în cupele europene, după ce a reuşit să învingă cu 1-0 pe Sporting Lisabona.
 
Eliminările dictate împotriva lui Dan Alexa şi Florin Costea au dus la un număr record de cartonaşe roşii primite de echipele româneşti într-un sezon al cupelor europene, 10. 
 
Lider la acest capitol este Steaua, care a primit patru eliminări (Brandan la Larnaca, Bicfalvi şi Iliev la Haifa, Florin Costea cu Maccabi, la Bucureşti), în timp ce Oţelul (Sălăgeanu la Basel, Perendija cu Manchester United, la Bucureşti) şi Rapid (Surdu la Tel-Aviv, Alexa la Varşovia) au câte două roşii. Wesley (FC Vaslui) la Lisabona şi Dragoş Grigore (Dinamo) la Poltava au fost şi ei eliminaţi în actuala ediţie a Europa League.
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close